Ο Κάρολος, η καραντίνα και η “Μπουλουμπίνα”

Ο Ανέμελος, σχολιάζει την επικαιρότητα και παίρνει ρεπό μόνο αν κάτσει τριημεράκι για να αποδράσει από την καθημερινότητα των καθηκόντων του.

Ο Κάρολος, η καραντίνα και η “Μπουλουμπίνα”
  • Χρόνια πολλά συμπολίτες μου! Ας γιορτάσουμε όλες και όλοι μαζί την επέτειο της Επανάστασης (όχι της ανεξαρτησίας ρε Κούλη), έγκλειστοι στα σπίτια μας. Ας αναφωνήσουμε όλες και όλοι μαζί “ζήτω”, επειδή τα τανκς που έκαναν σήμερα την Βασιλίσσης Σοφίας να τρέμει συθέμελα, είχαν να συνδυαστούν με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, από την επταετία. 
  • «Chaire oh chaire eleftheria» όπως αναφώνησε σε άψογα βρετανικά ο πρίγκηψ Κάρολος. Προηγήθηκαν βεβαίως άρθρα ενημέρωσης “Τι να μην κάνετε αν συναντήσετε μέλη της βασιλικής οικογένειας”, άρθρα που σε ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο της φαντασίας του Ζαμπούνη, εκεί ακριβώς δηλαδή εκεί που η μαγεία της φύσης συναντά την ψυχολογία της ύλης.
  • Εν τω μεταξύ, ούτε η Μιμή Ντενίση δεν είχε “εκτελέσει” έτσι την… “Μπουλουμπίνα”
  • Κάπου εδώ να θυμίσουμε και μερικά ιστορικά γεγονότα της εποχής, που ίσως να μην είναι γνωστά:
    Την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο στην Ελλάδα, η Ιερά Συμμαχία στην Ευρώπη είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Δηλαδή, όπως αναφέρεται και στο ιστορικό νομοσχέδιο, για να διαμαρτυρηθεί ένας λαός υπό κατοχή, ο οργανωτής όφειλε να γνωστοποιήσει στον καγκελάριο Μέτερνιχ, «την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό ή ορισμένες κατηγορίες προσώπων ή αριθμό συγκεκριμένων ατόμων να συμμετάσχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο. Επίσης, ο οργανωτής της επανάστασης είχε και την αστική ευθύνη για τυχόν ζημιές σε δημόσια περιουσία».
  • Γνωστό είναι επίσης το διάγγελμα του Σουλτάνου προς τους επαναστατημένους Έλληνες, μετά την άγνωστη στο ευρύ κοινό, μάχη της Νέας Σμύρνης:
    «Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού γενίτσαρου, που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν και να πληρώνουν φόρους στην αυτοκρατορία. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά. Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην αυτοκρατορία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των πραξικοπηματικών εκλογών της 25ης Μαρτίου τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των γκιαούρηδων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ