Η νέα γενιά στελεχών της ΝΔ είναι ακόμα πιο διψασμένη για "αίμα"

Από το 2016, όταν και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κατόπιν μιας πολύ επιτυχημένης εκλογικής διαδικασίας με fax, ίντριγκες και επαναληπτικές εκλογές #Παπαμιμίκο_λείπεις) το κόμμα αντί να φιλελευθεροποιήσει το λόγο και τη ρητορική του, μπήκε σε μια πορεία ακόμα πιο λαϊκίστικη και ακροδεξιά, κάτι που είναι ένα πραγματικό επίτευγμα, όταν ο προηγούμενος πρόεδρος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Η νέα γενιά στελεχών της ΝΔ είναι ακόμα πιο διψασμένη για
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από το 2016, όταν και την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (κατόπιν μιας πολύ επιτυχημένης εκλογικής διαδικασίας με fax, ίντριγκες και επαναληπτικές εκλογές #Παπαμιμίκο_λείπεις) το κόμμα μπήκε σε μια ρότα ακόμα πιο λαϊκίστικη και ακροδεξιά, κάτι που είναι ένα πραγματικό επίτευγμα, όταν αμέσως προηγούμενος πρόεδρος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, της «ανδρικής σχολής».

Αυτή η στροφή έγινε στρατηγικά και με στρατιωτική προσήλωση για έναν σαφή στόχο. Την ατόφια ψηφοθηρία. Την εκμετάλλευση του κοινού αισθήματος οργής για κάποια διαχρονικά θέματα (π.χ. για τη Μαρφίν) αλλά και την άναρχη –σχεδόν οχλαγωγική- κατεύθυνση αυτής της οργής γενικώς και αορίστως προς την αριστερά, όπως συνέβη και με την συμφωνία των Πρεσπών.

Σε σύμπνοια με αυτή την επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική έγινε και αντίστοιχο εσωκομματικό rebranding. Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ο Αδωνις Γεωργιαδης, ενώ «φιγούρες» σαν τον Κώστα τον Κυρανακη άρχισαν να έχουν περισσότερο χρόνο στο spotlight.

Ο Κυρανάκης ήταν άλλωστε αυτός που έκανε μνημειώδεις δηλώσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών ως αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος.
«Επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και αρκετούς μήνες, ότι αυτή η συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό» ή ότι «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία ούτε ως αντιπολίτευση, ούτε ως κυβέρνηση» ή το άλλο υπέροχο «Ο Μητσοτάκης θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για τη συμφωνία των Πρεσπών»

Fast forward μερικούς μήνες και η Νέα Δημοκρατία ψάχνει, με δίκανο εισηγητή, για τη ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με την «γειτονική χώρα». 

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει μεταξύ μακεδονομαχων ψηφοφόρων, βουλευτών βόρειας Ελλάδος αλλά και διεθνών συμφωνιων, ο πρωθυπουργός μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αποφεύγει να πει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ ο βουλευτής Σπανακης την βαπτίζει «γειτονική χώρα».

Ένα από τα νέα στελέχη που αναδύονται στον ακροδεξιό «αφρό» του κόμματος είναι και η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Ποια είναι η Αφροδίτη Λατινοπουλου;

Η Αφροδίτη Λατινοπουλου είναι part time δικηγόρος, part time πολιτεύτρια και full time ιντερνετικό "τρολλ" της Νέας Δημοκρατίας.
Συχνή σχολιαστής της επικαιρότητας τόσο στο Twitter όσο και σε ένα γκρουπάκι στο Facebook που τιτλοφορείται «στηρίζουμε τον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτακη».

Η θηλυκή εκδοχή του Κυρανακη και του Άδωνη, έχει επίσης την δίκη της (σατιρικού περιεχομένου αν την παρακολουθήσετε) ιντερνετική εκπομπή που ονομάζεται «de facto”.

Εκεί, όμως, που ξεχωρίζει είναι στο Twitter. Σκρολαροντας στο προφίλ της θα συναντήσεις άπειρα tweets λατρείας για τον πρωθυπουργό μας, αλλά και άλλα τόσα αντικομμουνιστικά, αντιαριστερα και εν γενεί «αντι» σε οτιδήποτε μη νεοδημοκρατικο και δεξιό.

Ποιο το περίεργο; Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εκφράζονται τέτοιες θέσεις, από ένα στέλεχος προς τον αρχηγό του κόμματος, ούτε είναι η πρώτη φορά που ένα στέλεχος βάλλει με μένος ενάντια σε οτιδήποτε δεν φοράει μπλε (το ίδιο ισχύει και για στελέχη άλλων κομμάτων).

Η Αφροδίτη Λατινοπουλου, όμως, ξεπέρασε και τους χυδαιότερους εκ των συναδέλφων και ομοϊδεατών της με αφορμή την πρόσφατη στυγνή δολοφονία της Καρολάιν γράφοντας το παρακάτω tweet:

«Αν η Καρολάιν ήταν μαύρη, τοξικομανής, lgbtq κοινότητα, παραβατική κτλ όλη η αριστερά θα ήταν σύμπασα στους δρόμους απαιτώντας σύλληψη των δραστών κ δικαιοσύνη. Όμως για κακή τους τύχη ήταν λευκή, παντρεμένη κ ευτυχισμένη με το σύζυγό της κ το μωράκι της οπότε αφωνία. Λογικό.»

Μέσα στους λίγους χαρακτήρες που επιτρέπει το Twitter ανά δημοσίευση, ξεδιπλώνονται λιτά και περιεκτικά οι αξίες της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα της νέας γενιάς στελεχών της (όχι απαραίτητα ηλικιακά).

Οι αξίες του Αδώνιδος Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του Βορίδη, οι αξίες του Κυρανάκη και οι αξίες τις Λατινοπούλου. Πέρα από την συνήθη δολοφονία χαρακτήρων (όπως του Καρανικα) η ΝΔ φαίνεται να υιοθετεί πλέον «αξίες» όπως ο αντιφεμινισμός, ο ρατσισμός, η ήδη εφαρμοσμένη έφεση στην τυμβωρυχία και η διάθεση εργαλειοποίησης των πάντων, αν αυτό τους εξασφαλίσει έστω και μια μέρα παραπάνω στις υπουργικές καρέκλες ή στην περίπτωση της Λατινοπουλου, αν αυτό της εξασφαλίσει μια βουλευτική καρέκλα. 

Αναίσχυντη εκμετάλλευση. Πολιτικός και κομματικός χρωματισμός της φρικτής δολοφονίας μιας 20χρονης μητέρας.

Κανονικά θα έπρεπε να πέφτω από τα σύννεφα βλέποντας αυτή τη δημοσίευση, αλλά πότε είχε η δεξιά ντροπή για να την χάσει τώρα; 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ