Τα παιδιά που δεν γυρνάνε πίσω

Μπορεί να υπάρχουν ταινίες τρόμου αλλά καμία ταινία δεν μπορεί να γίνει πιο τρομακτική από εκείνη που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Τα παιδιά που δεν γυρνάνε πίσω
ΠΡΟΒΟΛΗ

Παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες τις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, με αθώες ψυχές να θυσιάζονται στον βωμό πολιτικών παιχνιδιών.

Άνθρωποι που έτυχε να γεννηθούν σε Παλαιστίνη και Ισραήλ, ταγμένοι σε ηγεσίες που τους καλλιεργούν ένα αίσθημα μίσους για τον απέναντι.

Άνθρωποι που κοιμούνται τα βράδια έχοντας νωρίτερα αφαιρέσει ζωές άλλων.

Άνθρωποι που επιλέγουν να περάσουν μια ζωή στο σκοτάδι.

Έχουν αντιληφθεί άραγε ποιος τραβάει την σκανδάλη και ποιον σημαδεύουν;

Βομβαρδισμένα τοπία, κόσμος στον δρόμο να μην έχει που να κρυφτεί.

Ο θλιβερός απολογισμός δεν έχει τελειωμό, καθώς για κάθε ώρα και κάθε λεπτό που περνάει, άλλη μια βόμβα εκρήγνυται, άλλο ένα παιδάκι στην Γάζα μπορεί να μην γυρίσει πίσω. 212 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα την ζωή τους, ανάμεσα τους 61 παιδιά.

Όταν όλο αυτό τελειώσει, το μόνο που θα έχει επουλωθεί είναι οι σωματικές πληγές. Το ψυχολογικό τραύμα των παιδιών, όμως;

Παιδιών ενός διαφορετικού Θεού.

Τέσσερα αγόρια της οικογένειας Bakr θυμούνται την πυραυλική επίθεση κατά την σφοδρή επιδρομή του 2014. Ανάθεμα και αν θα την απωθήσουν ποτέ από την μνήμη τους.

«Παίζαμε στην πλατεία όταν οι γείτονες μας είπαν να πάμε κάπου αλλού. Πήγαμε στην παραλία και όταν ο ξάδερφός μου πήγε να πάρει την μπάλα από την καφετέρια, μια βόμβα εξερράγη δίπλα του»

«Σκότωσαν τον Ισμαήλ, τον ξάδερφό μου και αρχίσαμε να ουρλιάζουμε μάταια. Τρομάζαμε να πάμε στην ακτή, η οποία σίγησε μόλις σκοτώθηκαν τα ξαδέρφια μου. Θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα ο τρόπος που μας πετούσαν τις βόμβες. Δεν σημαίνει τίποτα για αυτούς. Τι μπορείς να κάνεις; Δεν μπορείς να τρέξεις. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Παραδίνεσαι σε αυτούς. Παραδίνεσαι στις βόμβες»

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ