Αγόρια φεμινιστές, αυτές οι θεότητες

Λέμε ότι η πολιτική ορθότητα, θα μας κόψει το χιούμορ, ότι είναι κουραστική και ότι «τόσα προβλήματα έχουμε, μη γινόμαστε χιονονιφάδες». Κι ομως στο θέμα της πατριαρχίας το μεγαλύτερο βήμα που έγινε ποτέ ήταν όταν δόθηκε ο όρος «τοξική αρρενωπότητα» (toxic masculinity). Ο όρος επινοήθηκε στα τέλη των 90s και αναφέρεται σε μια σειρά από τοξικά στερεότυπα ανδρών. Τα πρότυπα ήταν τόσο εξωπραγματικά που έπληξαν και τους ίδιους  τους άνδρες (cis και γκέι).

Αγόρια φεμινιστές, αυτές οι θεότητες
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όποιος παρέκκλινε έστω και λίγο από αυτό το πρότυπο του ματσό πετυχημένου σουπεργκόμενου άνδρα, είχε ως συνέπεια αγχώδεις διαταραχές για όλα τα φύλα. Αυτά για τους millenials όμως, γιατι η Gen Z είναι η πιο έξυπνη και φωτισμένη (sic) γενιά μέχρι στιγμής.

H GenZ μπούχτισε λοιπόν, βγήκε απ’ την ντουλάπα.

Τα lgbtq+ άτομα κάνουν coming out καθημερινά σε γονείς και φίλους.

Τ’ αγόρια βαρέθηκαν να είναι συνέχεια στην τσίτα μην και τους πουν «γυναικωτούς» (femmeboys).

Τα κορίτσια βαρέθηκαν να κυκλοφορούν λατέρνες και να τους κάνουν και cat-calling (ψιτ εσύ κοπελιά) στους δρόμους. Έτσι ντύθηκαν δημιουργικά και σταμάτησε να τους νοιάζει η γνώμη των άλλων (σε αντίθεση με τους millenials).

Άρχίσαν να καταρρίπτουν τα πρότυπα.
Με φούστες και βερνίκι νυχιών για τ’ αγόρια, με ξυρισμένα κεφάλια και φαρδιά ρούχα για τα κορίτσια.

Είναι η γενιά που κλώτσησε τα δακρυγόνα, ποιος να τους πει τι;

Αυτή τη στιγμή λοιπόν που η συγκεκριμένη γενιά ορίζει τα τρεντς, τα κορίτσια ερωτεύονται straight femme boys εμμονικά .Τ’ αγόρια παίρνουν το μέρος των κοριτσιών στο θέμα της πατριαρχίας και νιώθουν καλά με τη σεξουαλικότητά τους. Δε φοβούνται να φορέσουν φούστες στο σχολείο για να δείξουν την αντίθεσή τους στους αυστηρούς ενδυματολογικούς κανόνες μόνο για κορίτσια (Αγγλια).

Δε φοβούνται να πουν τ’ αυτονόητα γι’ αυτά που έχουν περάσει τα κορίτσια από τ’ αγόρια στα social.
Δε φοβούνται να δείξουν ότι είναι περήφανα για τα κορίτσια τους που προοδεύουν. Σταματούν να κάνουν mansplaining και ζητούν συναίνεση. Δε φοβούνται αν και διάσημοι να «γκρεμίσουν» την εικόνα τους δηλώνοντας τρανς ή nonbinary, όπως ο Eliot Page και η Lovato αντίστοιχα. Γενικά δεν τους νοιάζει η μικρομυαλιά και μισαλλοδοξία των Gen X και των Boomers.

Αποβάλλουν την τοξικότητα που επέβαλε μια άρρωστη κοινωνία σε ηθική κρίση έξω απ’ το κρεβάτι κι τη ζωή τους και ζουν τις καλύτερες ζωές τους.

Εντελώς τυχαίο «χαρτί» στην παραπάνω υπόθεση μου, οι νικητές της φετινής Eurovision.

Οι Maneskin πρεσβεύουν όλα αυτά που είπα πιο πάνω. Βγήκαν με θράσος κούκλοι, κουλ και αγνοί σαν εφηβοι. Ο Damiano David, τραγουδιστής τους αυτή τη στιγμή που γράφω «σπάει» το ίντερνετ και φέρνει την υστερία της eurovision στην Αμερική.
Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό στη χώρα του Κάνιε Γουεστ;

Όλα τα social παραληρούν. Μάλιστα επειδή αυτό το τρεντ ξεκίνησε με τον Harry Styles λίγους μήνες πριν, όταν εμφανίστηκε με φόρεμα και μποα, τα κορίτσια ποστάρουν τον Ιταλό λέγοντας «Sorry Harry». (Btw το μποα του Harry Styles έχει γίνει προέκτασή του και μπράβο του που το βρήκε).

Τέλος να πω εδώ ότι η λατρεία αυτή δεν είναι η λατρεία της Ρουβιτσας των 90s, είναι η ανάγκη να κανει η καταπιεσμένη γυναίκα όλων των ηλικιών σημαία και σύμμαχο κάποιον απ τους «άλλους» τους κακούς.

Μίλησα με γυναίκες φίλες και γνωστές ΟΛΩΝ των ηλικιών, τα γούστα μας αλλάξαν, μας αρέσει να είναι κάποιος άνετος με τη σεξουαλικότητα του, να καταλαβαίνει τα όρια της γυναίκας, να καταλαβαίνει για ποιο λόγο έχουν οι γυναίκες τόσο ανάγκη τα όρια και γενικά μια κατανόηση.
Η πατριαρχία αγόρια πονάει και πονάει από το νηπιαγωγείο, μην πω απ τη γέννηση, γι’ αυτό αγαπήστε το δικό σας σώμα και εαυτό πρώτα και μετά το δικό μας, εμείς αγαπάμε όλες τις πλευρές σας όταν είναι σε ισορροπία (equilibrium).

Διαφορετικά σκεφτείτε ότι δεν πεθαίνουμε όταν είμαστε μόνες ε.

Point of view: (Μετα απο μινι ερευνα)

Σήμερα δε θέλουμε άνδρα τρόπαιο αλλά άνδρα φίλο και παρέα πρωτίστως.

Πιστεύω ότι όσοι νέοι άνδρες δεν προλάβουν αυτό το τρένο θα χρειαστεί να επινοήσουν νέα app γνωριμιών.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ