Οι ηθικοί αυτουργοί του "σκληροπυρηνικού" αντι-εμβολιασμού (video - εικόνες)

Μνήμη, η, θηλυκό

Η ικανότητα του εγκεφάλου να θυμάται, να συγκρατεί πληροφορίες και να τις ανακαλεί όποτε είναι αναγκαίο.

Οι ηθικοί αυτουργοί του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την Κυριακή, 22 Μαρτίου του 2020, μια μέρα ακριβώς πριν την εφαρμογή του πρώτου λοκντάουν, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, κύριος Σωτήριος Τσιόδρας, συμμετέχει στη θεία λειτουργία και ψάλλει σε εκκλησία, συνοδεία καμερών και με πιστούς να έχουν μαζευτεί απ' έξω, συνωστισμένοι και χωρίς μέτρα προστασίας. (Ναι, ποιος το περίμενε;)

 

Λίγες μέρες πριν, στις 12/03/2020 και ενώ είχαν ληφθεί μέτρα για συναθροίσεις -εκτός από την Εκκλησία- ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Ανάπτυξης εμφανίζεται στο Mega.

«Αν σας ενδιαφέρει η δημοσια Υγεία στ' αλήθεια, σίγουρα δεν σας ενδιαφέρει να προκαλέσετε τους πιστούς! Ονειρεύεστε μια εκκλησία με ΜΑΤ; Η Εκκλησία χρήζει σεβασμού» είπε με στα όρια του bullying -όπως θα δείτε και στο βίντεο- προς στον δημοσιογράφο, που δεν μπορούσε να κατανοήσει την ευνοϊκή μεταχείριση της εκκλησίας από το κράτος εν μέσω πανδημίας.

Την ίδια ημέρα, στο ακόμα πιο φιλικό κανάλι του ΣΚΑΙ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, το πάει ακόμα παραπέρα, με ένα υστερικό "υπέρ πίστεως" παραλήρημα για τις εκκλησίες που παραμένουν ανοιχτές.

Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Ανδρέα Πετρόπουλο και αφού είχε προηγηθεί η παραδοχή του πως συνεχίζει να μεταλαμβάνει, λέει χαρακτηριστικά:

«Εσύ ο Πετρόπουλος πιστεύεις παιδί μου στη Θεία Ευχαριστία; Μη μιλάς για εμάς που πιστεύουμε. Κάθε φορά που ένα συριζαίος μιλάει για την Θεία Ευχαριστία, εκνευριζόμαστε. Άιντε, οι άθεοι να μείνουν μόνοι τους, όχι με εμάς. Θα μας πει τώρα για τη Θεία Ευχαριστία ο Πετρόπουλος, άσε με τώρα... βγάζουνε τώρα όλο τους το κόμπλεξ στην Εκκλησία. Εμετός».

Τον Αύγουστο του 2020, ο πρωθυπουργός παρευρίσκεται, με τον γιο του, σε λειτουργία στο Ακρωτήρι Κρήτης, όπου μπροστά στα μάτια του, πιστοί, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κοινωνούν χωρίς μάσκες και με κοινό κουτάλι.

Λίγους μήνες αργότερα, ο πρωθυπουργός θα κατηγορούσε τους νέους πως διέσπειραν τον κορωνοϊό εκείνο το καλοκαίρι και θα τους έθετε, επί της ουσίας, ως υπεύθυνους για το φονικό δεύτερο κύμα. 

Την ίδια περίοδο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, φιλάει σε εξωτερικό χώρο εκκλησίας εικόνα, χωρίς μάσκα, στη Λέσβο όπου παραβρέθηκε για τον εορτασμό του 15άυγουστου.

Τον Οκτώβριο του 2020, παρά την προειδοποίηση λοιμωξιολογων και τοπικής αυτοδιοίκησης, η κυβέρνηση δεν προχωράει σε τοπικό λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη, πριν τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

τον Δεκέμβριο του 2020, σε συνέντευξή του στον ALPHA, σχετικά με την -εγκληματική όπως αποδείχθηκε- αναβολή του τοπικού λοκντάουν, είχε δηλώσει πως δεν υπήρχαν σχετικά αιτήματα από επιστήμονες και τοπική αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως «Έχω πει εκ των υστέρων πως μπορεί να έκλεινα την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μια βδομάδα νωρίτερα, αλλά ξέρετε τότε δεν υπήρχανε αιτήματα να κλείσουμε νωρίτερα, από κανέναν. Ούτε κανείς ειδικός μας το είχε υποδείξει αυτό».

Μόλις δυο εβδομάδες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021, ο Άδωνις Γεωργιάδης, "αδειάζει" μεγαλοπρεπώς τον πρωθυπουργο, δηλώνοντας σε δημόσια συνέντευξή του, επι λέξει:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης... Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου (...) και μετά η Θεσσαλονίκη, έγινε αυτή η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα».

Εδώ λοιπόν έχουμε μία περίπτωση που σε οποιαδήποτε δυτική χώρα, με στοιχειώδη νομικά αντανακλαστικά, πιθανόν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξετάζονταν κατ' αντιπαράσταση από ειδικό ανακριτή και εισαγγελέα.

Μόλις την περασμένη τρίτη (13/07), ο Βασίλης Κικίλιας και ο επανεμφανιζόμενος κ. Σωτήριος Τσιόδρας, συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ώστε να ενημερώσουν τους ιεράρχες για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των πολιτών.

Ο επικεφαλής μάλιστα της επιτροπής επιστημόνων δήλωσε, μεταξύ άλλων πως είναι «χρήσιμο να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία. Παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία σε αυτή την αναζήτηση της αλήθειας».

Ο υπουργός Υγείας (Δυτικής χώρας) δήλωσε: «Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι άγιοι πατέρες, για μία ακόμη φορά, να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, για να μπορέσουμε να ξαναενημερώσουμε και να παροτρύνουμε το ποίμνιο και τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε και αυτοί που είχαν τις αμφιβολίες τους ή κάποιους φόβους να μπορέσουν να εμβολιαστούν, ώστε να προστατέψουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής»

Και πολύ καλά έκαναν. Το "ποίμνιο" δεν είναι «free riders», «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένοι», όπως έχει χαρακτηρίσει σε διαγγέλματά του ο πρωθυπουργός, αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί.

Είναι άλλωστε γνωστό πως η εκκλησία παραμένει, εν μέσω πανδημίας περισσότερο από ποτε, συνοδοιπόρος στην αναζήτηση της αλήθειας.

Τα αποτελέσματα φάνηκαν, μία μέρα μετά.

Η χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά των εμβολίων (που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τη συνδέουμε με πολίτες που έχουν εύλογες αμφιβολίες, λόγω των παλινωδιών κυβέρνησης και επιτροπής επιστημόνων) ήταν ενδεικτική των προθέσεων του "ποιμνίου".

Ακόμα και έτσι όμως, είναι σημαντικό να πειστούν αυτοί που διαδήλωναν κατά των εμβολίων στο Σύνταγμα, με σταυρούς και ελληνικές σημαίες.
Ο σημερινός υπουργός Υγείας και η μισή κυβέρνηση, για παράδειγμα (μαζί με την καταδικασμένη εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση), τους ξεσήκωσαν ώστε να κάνουν συλλαλητήρια για την Μακεδονία.

Τότε είχαν βρει τρόπο, δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με μίσος και διχασμό, να τους πείσουν για την επικινδυνότητα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τώρα βέβαια, τους γύρισε μπούμεράνγκ, αλλά ας ελπίσουμε, για το καλό όλων μας, να καταφέρουν να τους πείσουν σχετικά με την αναγκαιότητα του καθολικού εμβολιασμού, μαζί με τη βοήθεια και των Αγίων Πατέρων μας, που ενδιαφέρονται πάνω απ' όλα για το κοινό καλό και όχι για τα κεκτημένα της εξουσίας και τον φόβο που έχουν επιβάλει σε δυστυχισμένες και φοβισμένες ψυχές.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ