Η επικίνδυνη "Μακεδονική" μετάλλαξη

Λίγα χρόνια πριν μαζεύτηκαν και διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τις ευλογίες και τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών της σημερινής Κυβέρνησης. Τότε φορούσαν μάσκες υποδυόμενοι τους μακεδονομάχους και τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Χθες, Τετάρτη, οι ίδιοι -λίγο πολύ- έκαναν reunion στο σύνταγμα, χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας αυτή τη φορά, με σκοπό να διαδηλώσουν κατά των εμβολίων που θα «αλλοιώσουν» αυτό το αρχέγονο DNA, που κληρονόμησαν εξ αδιαθέτου, από τον ίδιο τoν Μεγάλο. Ο κίνδυνος πλησιάζει απειλητικότερα από κάθε φορά.

Η επικίνδυνη
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Μην παραχαράσσετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μία», έψελνε μέσα στο ΚΤΕΛ ένας παπάς που κατηφόριζε για να διαδηλώσει για τη Μακεδονία, σε μια σκηνή που έχει δικαιωματικά μπει στο πάνθεον των καλτ βίντεο της σύγχρονης Ελλάδας. Δεν μπορώ να απαντήσω εάν η Συμφωνία των Πρεσπών παραχάραξε τότε την ιστορία -πάντως ενώ την καταψήφισε, σήμερα την εφαρμόζει και την επαινεί και η ΝΔ- αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η χθεσινή συγκέντρωση παραχάραξε κάθε είδος λογικής, κάθε πίστη στην επιστήμη, κάθε ελπίδα για μια άμεση απαλλαγή απ' τον ιό.

Η απάντηση στην απορία γιατί παραλληλίζονται αυτές οι δύο συγκεντρώσεις, ενώ θεματικά δεν έχουν καμία συνοχή, είναι απλή:

Οι δύο αυτές συγκεντρώσεις έχουν πολλά κοινά δομικά χαρακτηριστικά.

Κύριο κοινό χαρακτηριστικό οι συμμετέχοντες, προερχόμενοι σε έκαστη των περιπτώσεων από τον ακροδεξιό χώρο. Ήταν, δηλαδή, οι «γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες» των ακροδεξιών. Ελληνικές σημαίες παντού, χριστιανικές εικόνες και ευφάνταστα πλακάτ. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αντιμετώπιση ενός ιού; Ότι στο μυαλό των ανθρώπων αυτών κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής περιστρέφεται γύρω απ την πατρίδα και τη θρησκεία.

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό, ήταν η παντελής απουσία ενημέρωσης και ο βαθύς ενστερνισμός των εκατομμυρίων fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Τόσο στην περίπτωση των Πρεσπών όσο και στην περίπτωση του εμβολίου, οι ίδιοι ως άνω διαδηλωτές ήταν ποτισμένοι με παραπληροφόρηση, με ψέματα και αβάσιμες παραδοχές ψευδοεπιστημόνων. Πληροφορίες που σήμερα γίνονται ανάρπαστες όταν διαμοιράζονται σε ομάδες με τίτλους όπως «Μαγαζιά χωρίς Μπόλι» (αγαπημένος μου).

Οι άνθρωποι αυτοί βγήκαν να διαμαρτυρηθούν -υποτίθεται- για την αυτοδιάθεση του σώματος τους. Φυσικά και δεν γνωρίζουν τι σημαίνει πραγματική αυτοδιάθεση, αλλά αρκούνται στην επιλεκτική. Αν πίστευαν πραγματικά στην αυτοδιάθεση θα διαδήλωναν και για τις κοπέλες που πέφτουν θύματα trafficing, κατά του πολέμου, κατά του φασισμού, θα συμμετείχαν στα pride, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, φυσικά και ο εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα του. Αλλά επειδή μιλάμε για ένα φονικό ιό, ο οποίος αντιμετωπίζεται -σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα- με τον εμβολιασμό, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού της υπόλοιπης κοινωνίας. Έτσι σκορπάς το θάνατο.

Επιτρέψτε μου να απαντήσω από τώρα στον αναγνώστη που θα προλάβει να σχολιάσει πρώτος κάτω από το κείμενο ότι «Ναι, μόνο εσείς οι συριζομαδουραίοι - αναρχοκουμουνισταί έχετε δικαίωμα να κλείνετε τους δρόμους για να διαδηλώνετε, ενώ σε εμάς το απαγορεύετε».
Αγαπητέ αναγνώστη έχετε κάθε δικαίωμα να διαδηλώνετε, αλλά εμείς διαδηλώνουμε για τα όλα τα δικαιώματά μας (και τα δικά σας).
Το δικαίωμα στο σώμα, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την εργασία, την τροφή, τον έρωτα, την παιδεία μας. Διαδηλώνουμε για τη Ζωή. Κάνε διαδήλωση για ό,τι θες, κλείσε την Πανεπιστημίου όσο θες (ναι και για τη Μακεδονία). Δε θα διαδηλώνεις, όμως, για το θάνατο, όπως έκανες χθες.

Επιστρέφοντας στον παραλληλισμό των διαδηλώσεων της Μακεδονίας με τις χθεσινές διαδηλώσεις, η κυβέρνηση σαφώς αντιμετωπίζει με τρόμο τις τελευταίες, καθώς βιώνει στο πετσί της τη λαϊκή ρήση «όποιος σπέρνει θύελλες, θερίζει ανέμους». Εκμεταλλεύτηκε τότε το γκρουπ αυτό των Μακεδονομάχων στον πλήρη βαθμό, με σκοπό να καταστρέψει τη δημοτικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, το κατάφερε και με τις ευλογίες της ακροδεξιάς πτέρυγας κέρδισε την αυτοδυναμία. Αυτή η ομάδα, ωστόσο, σήμερα νιώθει προδομένη. Η κυβέρνηση ευλογεί τις Πρέσπες και τους αναγκάζει να βάλουν μέσα τους το «διάολο». Δεν άργησαν, λοιπόν, να βρεθούν απέναντι στον Μητσοτάκη.

Το ζήτημα, όμως, τώρα δεν είναι οι υποστηριχτές και οι πολέμιοι της κάθε κυβέρνησης. Το μείζον θέμα είναι να σταματήσουν τέτοιου είδους επικίνδυνες αντιδράσεις, να θεσμοθετηθούν σοβαρά και καλά μελετημένα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού (για να αποφύγουμε τα λέμε και ξελέμε κυρία Δόμνα), να ενημερωθεί σωστά ο πληθυσμός και να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας, ώστε ο επόμενος χειμώνας να μας βρει κοντά στην προτεραία κατάσταση και να μη βρει τη χώρα στην εντατική.

Οι συζητήσεις περί φίλων και εχθρών κάθε πολιτικού φορέα θα γίνουν την επόμενη μέρα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ