Κυριάκο Μητσοτάκη, μη νικάς άλλο τον κορωνοϊό ρε συ - Ασ’ τον να νικήσει και αυτός μία

Ανεύθυνος, επίθετο:

1. Αυτος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

2. Που δεν είναι υπαίτιος για κάποιο γεγονός

3. Αρχηγός κράτους, συνήθως βασιλιάς ή ανώτατος θρησκευτικός άρχοντας, από τον οποίο δεν είναι δυνατόν να ζητηθούν ευθύνες για τις πράξεις του.

Κυριάκο Μητσοτάκη, μη νικάς άλλο τον κορωνοϊό ρε συ - Ασ’ τον να νικήσει και αυτός μία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Και αυτή είναι η εικόνα για την οποία πάλεψε η στρατιά συμβούλων και επικοινωνιολόγων του Μαξίμου, από την πρώτη μέρα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φέρει καμία ευθύνη για το ελαττωματικό προϊόν που "αγοράσαμε" τον Ιούλιο του 2019, χωρίς εγγύηση.

Από τις 8 Ιουλίου του 2019, αυτό που βιώνουμε είναι σχεδόν αποκλειστικά ένα επικοινωνιακό σόου και διαχείριση της εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις μηχανές των "μπαχαλάκηδων"» της ενημέρωσης να δουλεύουν στο φουλ.

Λογικό. Με αυτόν τον τρόπο εκλέχθηκε πρωθυπουργός ο ρεπατζής του -συμπαθέστατου happy traveller- Ευτύχη Μπλέτσα, με αυτόν θα κυβερνούσε.
Ο,τι και να συνέβαινε. Από πανδημία μέχρι πυρηνικό ολοκάυτωμα (που θα εξαφάνιζε κάθε ίχνος ζωής στον πλανήτη εκτός από τον Άδωνη Γεωργιάδη).

Με κάποιον υπερφυσικό τρόπο, όμως και για πάνω από 1,5 χρόνο τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «νικάει τον κορωνοϊό», όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στην ελληνική κοινή γνώμη, στις 31/01/2020 από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ -και στενό φίλο του Βασίλη Κικίλια- Παναγιώτη Αρκουμανέα, ως μια λοίμωξη «με χαμηλή μεταδοτικότητα και με μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη για την οποια δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία».

Το "Βατερλώ" του Κορονοϊού

Πλέον, εχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο επικοινωνιακής δυστοπίας, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται σχεδόν πιο αποτελεσματικός και απ’ το εμβόλιο, στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Μόνο ενέσιμο δεν τον έχουν κάνει ακόμα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός άλλωστε «νικάει τον κορωνοϊό» από την άνοιξη του 2020. Δεν τον έχει αφήσει να πάρει ανάσα. Από μετάλλαξη σε μετάλλαξη το πάει ο ιός, για να κρυφτεί απ’ τον Μητσοτάκη. Για τόσο φόβο μιλάμε.

Ας δούμε ενδεικτικά παρακάτω το "Βατερλώ" του Κορωνοϊού και μερικές από τις προβλέψεις και τις νίκες του "Δούκα του Ουέλλινγκτον" από τα Lidl:

Αρχίζουμε από τον Μάιο του 2020.

21/05/2020
«Oπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας»

25/05/2020
«Στο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, θα αποφύγουμε το οριζόντιο lockdown. Εθνική επιτυχία η αντιμετώπιση της πανδημίας»

27/05/2020
«Πώς νικήσαμε τον κορωνοϊό – Οι τέσσερις άξονες του σχεδίου»

15/06/2020
«Θα είμαστε πιο έτοιμοι σε πιθανό 2ο κύμα κορωνοϊού - Δεν θα χρειαστούν οριζόντια αλλά έξυπνα μέτρα»

03/10/2020
«Σχεδόν αδιανόητο ένα δεύτερο lockdown»

03/12/2020
«Πάμε καλύτερα στο δεύτερο κύμα σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας»

08/12/2020
«Δεν ήμασταν απροετοίμαστοι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Απλά αιφνιδιαστήκαμε»

15/01/2021
«Το lockdown απέδωσε, μπορούμε να συζητάμε χαλάρωση μέτρων»

25/01/2021
«Επιστροφή στην κανονικότητα στο τέλος άνοιξης, αρχές. Θέλουμε οι άνθρωποι να ταξιδέψουν και να έρθουν στην Ελλάδα, αλλά θέλουμε να έρθουν με ασφάλεια»

10/02/2021
«Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ. Υπομονή δυο μήνες. Διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Είμαστε στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού»

11/03/2021
«Υπάρχουν ουκ ολίγες μελέτες οι οποίες λένε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στη διάδοση του ιού»

Δύο μέρες μετά... οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας με πρόσφατη αυτοψία τους αναδεικνύουν την άκρως προβληματική και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική και τις παραπλανητικές μελέτες από την Γαλλία που παρουσίασε στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

 

17/03/2021
«Η Ελλάδα θα είναι ανοιχτή το καλοκαίρι»

20/04/2021
«Η πανδημία φτάνει στο τέλος της. Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για επιστροφή στην κανονικότητα». 

27/05/2021
«Ιούλιο και Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» (Σε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Build) 

Τελευταία τους ελπίδα ο διχασμός και ο κτηνώδης ατομικισμός

Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πως έχουν μετατρέψει τον πρωθυπουργό της χώρας που θρηνεί 13000 νεκρούς, σε «επιταχυντή ανθρώπων που είναι διστακτικοί στον εμβολιασμό». Το καταλαβαίνουν. Γι αυτό ακριβώς το κάνουν.

Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο καχύποπτο και αντιδραστικό κάνουν τον κόσμο οι παλινωδίες και η εργαλειοποίηση επιστημόνων ή ο αυταρχισμός ακαλλιέργητων αγροίκων όπως ο Χαρδαλιάς και ο Χρυσοχοΐδης που πουλάνε τσαμπουκά σε έναν κατεστραμμένο κοινωνικό ιστο. Το καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό ακριβώς το κάνουν.

Μόνη τους ελπίδα είναι η δημιουργία απελπισίας, φόβου, ιδιώτευσης, κτηνώδους ατομικισμού και διχασμού.

Το "μπόλιασμα" της πεποίθησης σε κάθε σπίτι, πως ο υπαίτιος και ο ένοχος δεν είναι η κυβέρνηση, αλλά ο γείτονας, που σύμφωνα με γνωστό τραγουδοποιό θα πρέπει να μένει έγκλειστος σπίτι του και ελεύθεροι να κυκλοφορούν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμό πάνω τους.

Ο ίδιος ο γνωστός τραγουδοποιός, πρόσφατα, πάλι με ανάρτησή του στο twitter, γράφει πως αν ακυρωθούν συναυλίες λόγω covid, θα πρέπει να «πάμε όλοι να ζητάμε τα λεφτά μας από συναδέλφους που δεν στήριξαν τους εμβολιασμούς», αξιώνοντας δημοσίως, διαφυγόν κέρδος από συναδέλφους του που δεν έκαναν... τη δουλειά της κυβέρνησης, δηλαδή να ενημερώσουν για τους εμβολιασμούς.

(Πράγμα περίεργο από την στιγμή που η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, όπως αποδείξαμε παραπάνω, έχουν νικήσει τον κορωνοϊό) 

Όπως καταλαβαινουμε όλοι -και ζώντας ξανά το "πετυχημένο περυσινό καλοκαίρι που το κατέστρεψε η διασκέδαση των νέων οδηγόντας μας στο δεύτερο κύμα»- η δουλειά της κυβέρνησης όλο αυτό το διάστημα, ήταν καθαρά η επικοινωνιακή διαχείριση και φυσικά η ψήφιση νομοσχεδίων που γυρνάνε τη χώρα δεκαετίες πριν την διεκδίκηση αξιοπρεπούς ανθρώπινης και εργασιακής διαβίωσης. Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως ο προυπολογισμός για την Υγεία μειώνεται συνεχώς κατά εκατοντάδες εκατομμύρια τα τελευταία δύο χρόνια και το κοινωνικό κράτος υπονομεύεται απροκάλυπτα.

Όταν μάλιστα βλέπεις, ακόμα και καλλιτέχνες, να παπαγαλίζουν τα ακροδεξιά κυβερνητικά τρολ των σόσιαλ μίντια, θα μπορούσε κάποιος να πει... πως τα κατάφεραν μια χαρά.

Για επίλογο, μερικές φαινομενικά άσχετες με το θέμα, πρόσφατες φωτογραφίες από αστικά και τουριστικά Μέσα Μεταφοράς:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ