Νέρωνας με μαγιό

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1976 με παραδοσιακό μαγιό στην παραλία της Βούλας. 
Ο Ανδρέας Παπανδρέου με μαγιό Λουι Βιτόν το 1985 στην Κρουαζέτ των Καννών.
Ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης με μαγιό-σορτσάκι το 1992 στο Μαράθι Χανίων.
Ο Κώστας Σημίτης με ολόσωμο βιντάζ μαγιό το 1997 στην παραλία του Ρίου Πατρών.
Ο Κώστας Καραμανλής με κλαρωτό μαγιό το 2008 στις παραλίες της Ηγουμενίτσας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου με κολάν το 2009 στα βραχάκια της Υδρας.
Ο Αντώνης  Σαμαράς το 2012 με speedo στην Μύκονο.
Ο Αλέξης Τσίπρας το 2016 με μαγιό βερμούδα στην Ανάφη.

Νέρωνας με μαγιό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα κάναμε εικόνα; Έναν-έναν; 

Δύσκολο... 

Κι αυτό γιατί κανείς από τους προαναφερόμενους δεν επέτρεψε να τους δούμε έτσι. 

Μόνο την εικόνα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Μαράθι μπορώ να «δω» κι αυτό γιατί έτυχε να είμαι εκεί πριν 15 χρόνια όταν εμφανίστηκε για μπάνιο με την σύζυγο του και την συνοδεία του που φρόντιζε να απομακρύνει τυχόν φωτογράφους, επαγγελματίες και μη. Ήταν μια ιδιωτική στιγμή.

Προφανώς όλοι οι προαναφερόμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Προφανώς και είχαν στιγμές ανεμελιάς και χαλάρωσης ανάμεσα στα πρωθυπουργικά τους καθήκοντα. Παρέμεναν εξάλλου άνθρωποι, εκτός από κυβερνήτες μιας πολύ δύσκολης χώρας. 

Αν λοιπόν αναφερθείς, ιστορικά πλέον, στον «Έλληνα Τουρίστα Πρωθυπουργό», δεν θα χρειάζεται να τον κατονομάσεις.

Είναι αυτός που έχει "πουλήσει" όσο κανένας άλλος το καλογυμνασμένο του κορμί, την μια του ρώγα, τις σέλφι με παιδάκια στην παραλία, την πλούσια τριχοφυΐα του.
Είναι ένας Πρωθυπουργός που προτιμά να φωτογραφίζεται κάθε σαββατοκύριακο "τυχαία" ημίγυμνος σε διαφορετική παραλία από το να ασκεί (την όποια) πολιτική. 

Είναι ο Πρωθυπουργός που απενοχοποίησε την ανεμελιά εν ώρα κρίσης, την χαλάρωση εν ώρα καταστροφών και την ξεκούραση εν ώρα καθήκοντος. 

Και μην μου πεις ότι κορμάρα σαν του συγκεκριμένου Πρωθυπουργού δεν είχε κανείς για να τη δείχνει συνεχώς, γιατί θα ριξω στο τραπέζι τον ΓΑΠ και θα χάσεις.

Ωραία αυτά, αλλά τυχαίνει ο εν λόγω Έλλην Πρωθυπουργός να είναι και... Πρωθυπουργός.
Προφανώς ενσαρκώνει (κυριολεκτικά) την ονείρωξη του μέσου Έλληνα να έχει φράγκα, αξιώματα και να καααααθεται που έλεγε κι ο αείμνηστος Φωτόπουλος. Γι’αυτό προφανώς και παραμένει ψηλά στις δημοσκοπήσεις και φυσικά ως "Καταλληλότερος Πρωθυπουργός". 

Είναι ο μοναδικός, από την ασύμμετρη παλέτα Πρωθυπουργών που αναφέρθηκε στην αρχή, που ακολουθεί το ξεπερασμένο αμερικανικό επικοινωνιακό μοντέλο.

Η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού που βρίσκεται κάθε τριήμερο και σαββατοκύριακο σε διακοπές, επιδεικνύοντας το μάλιστα, ανεξάρτητα του τι συμβαίνει στην χώρα, δεν είναι προφανώς τυχαία. Είναι πολιτική επιλογή όχι πολύ διαφορετική από την απόφαση του να αποφύγει το debate με τον Τσίπρα στις προηγούμενες εκλογές. Εκείνος ο ελιγμός, ήταν έξυπνος, σωστός και τελικά επιτυχημένος γιατί ήταν στιγμιαίος και αναπάντεχος. 

Η επιλογή της πολιτικής "Πανέμορφος Τουρίστας της Διπλανής Παραλίας" όμως, είναι διαρκής και -δυστυχώς- πλέον αναμενόμενη. 

Το Καλοκαίρι του 2021 προχωράει και ολοκληρώνεται με τεράστια προβλήματα, χωρίς κανείς να χρειάζεται να κατονομάσει τον "Πρωθυπουργό-Τουρίστα" γιατί ΟΛΟΙ, ανεξάρτητα του τι πιστεύουν και ψηφίζουν, ξέρουν για ποιον μιλάμε

Έτσι, ίσως αυτός ο ελιγμός να αποδειχθεί ανόητος, λάθος και τελικά νομοτελειακά καταστροφικός για τον άνθρωπο που θα τον έχουμε στο μυαλό μας πάντα και μόνο με το μαγιό του και ένα ανέμελο χαμόγελο την ώρα που η χώρα του καίγεται...

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ