Όχι άλλα διαγγέλματα για την πολιτική σας επιβίωση, κύριε Μητσοτάκη. Αρκετά.

Σεβαστείτε τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τα πάντα μέσα σε λίγες μέρες. Από τη δική σας ανεπάρκεια.

Όχι άλλα διαγγέλματα για την πολιτική σας επιβίωση, κύριε Μητσοτάκη. Αρκετά.
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αν θέλετε κάτι να τους πείτε, πείτε τους τι έφταιξε. Τι κάνατε λάθος και έχασαν τη γη τους, τα σπίτια τους, τα ζώα τους. Πού ευθύνεστε εσείς και τι ήταν πέρα από τις δυνάμεις σας.

Κοιτάξτε τους στα μάτια και πείτε τους την αλήθεια. Εξηγήστε τους γιατί το κράτος αδυνατεί να προστατέψει τις περιουσίες τους και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό.

Δεσμευτείτε ότι θα προσπαθήσετε να το αλλάξετε.

Παραδεχτείτε ότι είχατε την υποχρέωση να προστατέψετε τη φύση και τα ζώα εξίσου με τις ανθρώπινες ζωές και αποτύχατε.

Ότι η ανυπολόγιστη καταστροφή των φυσικών οικοσυστημάτων δεν έχει λιγότερη βαρύτητα από τις ανθρώπινες απώλειες, γιατί αφαιρεί ζωή και από πολλές επόμενες γενιές.

Μιλήστε όπως ένας σύγχρονος πρωθυπουργός για την κλιματική αλλαγή. Δεσμευτείτε ότι θα πρωτοστατήσετε σε διεθνές επίπεδο για να βρεθούν λύσεις και για τη χώρα μας.

Βεβαίως ανακοινώστε τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών. Παράλληλα όμως δεσμευτείτε για ένα εθνικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά το πρόβλημα, ώστε να μη συμβεί άλλη τέτοια καταστροφή στο μέλλον.

Δεσμευτείτε ότι θα ενισχύσετε και θα εκσυγχρονίσετε το Πυροσβεστικό Σώμα. Περισσότεροι και καλύτερα αμειβόμενοι πυροσβέστες, περισσότερα οχήματα, αεροπλάνα, ελικόπτερα. Αναγνωρίστε ως πρωθυπουργός την αυτοθυσία τους ενισχύοντάς τους στην πράξη.

Κάντε εντέλει ένα διάγγελμα για τους πληγέντες και την κοινωνία και όχι για εσάς, κύριε πρωθυπουργέ.

Δημιουργήστε επιτέλους, έστω και τώρα, την ελάχιστη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Με όσους περιμένουν απαντήσεις και εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό και όχι ακόμα ένα επικοινωνιακό θέατρο πολιτικής επιβίωσης σκηνοθετημένο από επικοινωνιολόγους που συστηματικά σας εκθέτουν.

Γιατί στα μάτια και τα αυτιά του λαού, χωρίς τις εξηγήσεις και τις δεσμεύσεις που οφείλετε ως πρωθυπουργός, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η όποια συγγνώμη σας μοιάζει με αυτή ενός κακομαθημένου παιδιού που προσπαθεί για ακόμα μια φορά να μην μπει τιμωρία.

Και, πέρα από φαιδρότητα, αυτό αποτελεί και βαρύτατη προσβολή για όσους αυτή τη στιγμή πονούν και υποφέρουν.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ