Αναζωπύρωση της Χρυσής Αυγής

Στην Καμπούλ, Αφγανοί γονείς υψώνουν τα μωρά τους στο τοίχος με το συρμπατόπλεγμα, που τους χωρίζει από τους Αμερικάνους και Άγγλους στρατιώτες, ικετεύοντας τους να τα πάρουν μαζί τους. Μωρά παιδιά. Ακόμα και μηνών. Που το πιο πιθανό είνα να μην τα ξαναδούν ποτέ… ας σωθούν τουλάχιστον εκείνα.

Αναζωπύρωση της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εδώ, στο λίκνο του Δυτικού πολιτισμού, την Ελλάδα, -που ήδη μηνύθηκε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και εκκρεμούν 5 υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τα φονικά pushbacks προσφύγων και μεταναστών- η κρίση στο Αφγανιστάν έπεσε ως «αλλαγή ατζέντας εξ ουρανού».

Η κυβέρνηση και η ηγετική ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, μπορούν ξανά πλέον να "πουλήσουν προστασία" στην κοινωνία σαν κοινοί εκβιαστές νυχτερινών κέντρων.

Να τρομοκρατήσουν μια καταρρακωμένη οικονομικά, ηθικά και ψυχολογικά κοινωνία, που δυσκολεύεται να αναπνεύσει από τους καπνούς, την πανδημία που καλπάζει και την πραγματικά αφόρητη, επικοινωνιακή καταιγίδα της εικονικής κανονικότητας.

Το επιτελικά ανίκανο «επιτελικό κράτος», είναι παραδόξως πάρα πολύ ικανό σε τρεις συγκεκριμένους τομείς: Στην υπονόμευση του Κοινωνικού Κράτους, τη γιγάντωση της εισοδηματικής ανισότητας και τη δημιουργία «εχθρών», ανα πάσα ώρα και στιγμή. Όποτε και όπου χρειαστεί. 

Η εικόνα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Νίκου Παναγωτόπουλου, χθες στις Καστανιές του Έβρου μαζί με ορδές τηλεοπτικών συνεργείων, να επιθεωρούν τον φράχτη, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν τόσο θλιβερή. Όταν μάλιστα ο υπουργός Άμυναςς άρχισε μπροστά στις κάμερες να σπρώχνει τον φράχτη για να δει αν είναι γερός, θα ορκιζόσουν πως πρόκειται για σκετσάκι τον Monty Python.

«Συναγερμός στον Έβρο λόγω Αφγανιστάν» ήταν ταυτόχρονα η "γραμμή" στα ΜΜΕ.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν έγκαιρα τις απειλές κατά των εθνικών συμφερόντων», δήλωνε, μια μέρα πριν, ο υπουργός Άμυνας απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε βουλευτής της "Ελληνικής Λύσης" στη Βουλή, με θέμα «Εκατοντάδες λαθρομετανάστες συνεχίζουν να εισέρχονται στην χώρα από το τριεθνές του Έβρου».

Πάλι επικοινωνία και εθνικό ντοπάρισμα.

Το εθνικό μας στράτευμα και πάλι έτοιμο να αποκρούσει επικίνδυνα γυναικόπαιδα και απελπισμένους πρόσφυγες που θα παρουσιαστούν και πάλι με στόμφο ως η έφοδος των ορδών του Σαλαχαντίν στην Ιερουσαλήμ.

Στο χθεσινό (21/08) τους πρωτοσέλιδο, ΤΑ ΝΕΑ αποκάλυπταν «όλο το σχέδιο αποτροπής μιας νέας προσφυγικής κρίσης». 

Γιατί όπως όλοι ξέρουμε, η αποτροπή μια προσφυγικής κρίσης δεν είναι οι αιτίες που τη δημιουργούν και η διευκόλυνση των προσφύγων σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά η τραμπική περίφραξη ή ακόμα και οι νεκροί στα σύνορα και οι πνιγμοί στο Αιγαίο, όπως ζητούσε παλαιότερα σε ακροδεξιές συνάξεις ο νυν αναπληρωτής κυνοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Θάνος Πλέυρης.

Πριν λίγες μέρες, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος (φράση που από μόνη της αρκεί ως επιχείρημα για λήξει οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση), μας ενημέρωσε πως «ο ανθρωπισμός με ξένα κόλλυβα τέλειωσε» και πως «στην Ελλάδα δεν χωρά ούτε ένας παραπάνω Αφγανός». Εκτός βέβαια αν υπάρχει Αφγανός μεγιστάνας που θέλει να επενδύσει στην «πράσινη» ενέργεια, όπου σε μια τέτοια περίπτωση θα έριχνε τον φράχτη του Έβρου, με μπουλντόζα που θα οδηγούσε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

Ο Μπογδάνος δήλωσε επίσης, πως αν ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι –που τόνισε πως οι πρόσφυγες πρέπει να μοιράστούν ισόποσα στις χώρες της Ε.Ε.- θέλει πρόσφυγες πολέμου, «να τους πάρει σπίτι του».

Σας θυμίζει κάτι.

Φυσικά υπήρχαν και άλλοι, αλλά ας μην ασχοληθούμε με περιφερόμενες, ανθρώπινες τραγωδίες, όπως, για παράδειγμα την πολιτευτρια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Tα πολιτικά "τετράποδα" του νεοφιλελεύθερου συντηρητισμού, διένυσαν την απόσταση «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» -> «ΟΙ ΜΑΚΑΙΔΩΝΟΙΑ ΙΝΕ ΑΙΛΛΥΝΙΚΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΙΓΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΙΤΙΣΜΟ», σε τρία μόλις χρόνια!
Τώρα η «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη», τους χρειάζεται -ξανα- για μια νέα «εισβολή» στον Έβρο.
Τους χρειάζεται για τον καθημερινό αγώνα υπονόμευσης ορισμών όπως η Πατριαρχία και η Γυναικοκτονία, που τα παρουσιάζουν και αυτά ως μια επίθεση της «πολιτικής ορθότητας» στα χριστιανικά ιδεώδη και τον Δυτικό τρόπο ζωής (ναι, φυσικά μπορείτε να γελάσετε).

Η Χρυσή Αυγή -όπως και σύσσωμη η ευρωπαϊκή ακροδεξιά- δεν εκκολάφτηκε μέσα σε μία νύχτα. Ο "τοκετός" ήταν σιωπηλός, βρώμικος και επίπονος. Χρειάστηκε προσπάθεια και βοήθεια, από έμπειρες «μαίες» τους συστήματος.
Χρειάστηκε να βιώσουμε μια εποχή βίαιης φτωχοποίησης, κοινωνικού αυτοματισμού, ανομίας, διαφθοράς, διαπλοκής, μεροληπτικών ΜΜΕ και την μετατροπή της κάποτε αποκρουστικής ακροδεξιάς ρητορικής ως mainstream ιδεολογικής κυριαρχίας.

Μετά ήρθε και το υγειονομικό σοκ. Για να ζήσουμε ξανά μια εποχή όπου «για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων». 

Για να το κλείσουμε το θέμα ομορφα και ωραία.

Ο πολιτισμός, ο οποιοσδήποτε πολιτισμός, αλλοιώνεται –πάντα με οδυνηρές συνέπειες- από το μίσος για το διαφορετικό, την αδιαφορία και την εχθρότητα απέναντι σε αυτόν που έχει ανάγκη βοήθεια.

Ο πολιτισμός μας αλλοιώνεται από τον Εθνικισμό και την διαστρέβλωση της έννοιας του πατριωτισμού.

Ο πολιτισμός μας αλλοιώνεται από Μπογδάνους, Αδώνιδες και «επιτελικά κράτη».

Ο πολιτισμός μας αλλοιώνεται από 1.500.000 εκατομμύρια καμένα στρέμματα.

Ο πολιτισμός μας αλλοιώνεται από την αδικία και την ανισότητα.

Έτσι λοιπόν και με πλήρη επίγνωση, ανταλλάσσουμε ευχαρίστως πρόσφυγες, με ακροδεξιούς φασίστες.

Χωρίς συζήτηση.

 

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι προφανώς προϊόν επεξεργασίας για, επίσης προφανείς, λόγους πολιτικής σάτιρας.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ