Φίλα την εικόνα σα να μην υπάρχει ΜΕΘαύριο

Μια διδακτική ιστορία για την παράδοση, την πίστη και την Ορθοδοξία. Γιατί και ο Άγιος... χολέρα θέλει.

Φίλα την εικόνα σα να μην υπάρχει ΜΕΘαύριο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πέρυσι, 22 Οκτωβρίου του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει «Η μετάδοση του κορονοϊού, είναι κυρίως συνδεδεμένη με δραστηριότητες των νέων και απόλυτα συνυφασμένη με την κινητικότητα και την διασκέδαση, κυρίως βραδινές ώρες».

Ακολουθεί η λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και η «παρέλαση» πιστών στον ιερό ναό.

Δύο εβδομάδες αργότερα, με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός ανακοινώνει το 2ο –και πιο φονικό- λοκντάουν.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ALPHA, όταν του ζητήθηκε να αναφέρει κάποιο λάθος που ίσως να έκανε κατά τη διαχείριση της πανδημίας, δηλώνει: «Έχω πει εκ των υστέρων πως μπορεί να έκλεινα την Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη μια βδομάδα νωρίτερα, αλλά ξέρετε τότε δεν υπήρχανε αιτήματα να κλείσουμε νωρίτερα, από κανέναν. Ούτε κανείς ειδικός μας το είχε υποδείξει αυτό».

Έναν μόλις μήνα αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021, ο Άδωνις Γεωργιάδης, διαψεύδει δημοσίως τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας ευθαρσώς πως η κυβέρνηση δεν άκουσε τους επιστήμονες και επέτρεψε τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και την πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου», είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε έκρηξη κρουσμάτων και εκατοντάδες νεκρούς στη Θεσσαλονίκη.

Για την παράδοση, την ορθοδοξία και την πίστη.

Πριν από περίπου ένα μήνα, στις 30 Σεπτεμβρίου, 2021, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Real fm πως «θα είναι πολύ κακή ιδέα αυτές οι εκδηλώσεις (σ.σ. εορτασμός Αγίου Δημητρίου και παρέλαση) να αναβληθούν. Η αναβολή τους θα διχάσει την κοινωνία της πόλης και δεν θα μπορούμε να συνεννοηθούμε στη συνέχεια».


Άγιος Δημήτριος: Ουρές πιστών – Φιλάνε εικόνες χωρίς μάσκα (video)


Τις τελευταίες ημέρες και με το 4ο κύμα να είναι ante portas, οι εικόνες από τον Άγιο Δημήτριο, είναι ακόμα πιο τρομακτικές από πέρυσι καθώς πλέον το έγκλημα υπέρ πίστεως, παραδόσεως και Ορθοδοξίας... είναι συνειδητό.

Δεν είναι ότι δεν ήξεραν. Ήξεραν.

Τουλάχιστον χθες, ο Άδωνις Γεωργιάδης "ανέλαβε", με νέες του δηλώσεις, την πολιτική ευθύνη για τους περίπου 16.000 θανάτους από covid, καθώς και όλες τις «παράπλευρες απώλειες».

«Δεν δεχόμαστε εντολές απ' τους γιατρούς. Οι γιατροί μας λένε τη γνώμη τους, εμείς αποφασίζουμε. Για ό,τι καλό και ό,τι κακό αποφασίζουμε, εμείς είμαστε υπεύθυνοι, κανένας άλλος», δήλωσε.

Καληνύχτα, καλή τύχη και καλή "ατομική ευθύνη" σε όλους!

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ