Τα μέτρα κατά της πανδημίας τα φέρνει ο πελαργός

Κοντά δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη νικάει τον Κορονοϊό, αλλά οι ανεύθυνοι πολίτες υπονομεύουν την προσπάθειά της.

Τα μέτρα κατά της πανδημίας τα φέρνει ο πελαργός
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κοροναϊός – Εξοργιστικές εικόνες συνωστισμού στην Ερμού, ενώ τα κρούσματα "καλπάζουν": Η εικόνα του συνωστισμού προκαλεί τρόμο, αφού όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, δεν υπάρχει κανένα μέτρο προστασίας»

Το παραπάνω ρεπορτάζ από φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα, δεν είναι από το Νοέμβριο του 2020, λίγο πριν το δεύτερο -φονικό- λοκντάουν. Είναι χθεσινό.

Όπως όμως και τότε, η αφήγηση (που οδηγεί σε λοκντάουν) παραμένει απροκάλυπτα ίδια: Η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί, αλλά οι ανεύθυνοι πολίτες υπονομεύουν τη δημόσια Υγεία και την οικονομία της χώρας.

Παραδόξως (#not), για τους γνωστούς - άγνωστους μπαχαλάκηδες της ενημέρωσης, ΔΕΝ είναι εξοργιστικό: η αποδυνάμωση του ΕΣΥ, ο συνωστισμός στα γήπεδα, στα ΜΜΜ, στις σχολικές αίθουσες και σε λιτανείες εικόνων ή το ότι τουλάχιστον 6 φορές μέσα σε 20 μήνες ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και την ήττα του κορωνοιού

Όχι. Ο συνωστισμός στην Ερμού είναι. 

Στο ΜΕΤΡΟ, όπως καταγγέλθηκε πρόσφατα, το προσωπικό ασφαλείας παρεμβαίνει ώστε να αποτρέψει φωτογραφίες που τραβάνε στις πλατφόρμες επιβάτες και αποδεικνύουν τον εγκληματικό συνωστισμό.

Ο υπουργός Αναπτύξεως, Άδωνις Γεωργιάδης στις 25 Οκτωβρίου δήλωνε: «Δεν δεχόμαστε εντολές απ' τους γιατρούς. Οι γιατροί μας λένε τη γνώμη τους, εμείς αποφασίζουμε. Για ό,τι καλό και ό,τι κακό αποφασίζουμε, εμείς είμαστε υπεύθυνοι, κανένας άλλος».

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στις 3 Νοεμβρίου δήλωνε: «Πολυτέλεια η ενίσχυση του ΕΣΥ - Η Εκκλησία αποτελεί ζωτική ανάγκη του ανθρώπου»

Προχθές η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωνε: «Σε λίγο θα πρέπει να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό».

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έκαναν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτά που τους επιτρέπουν τα μέτρα που πήρε (ή δεν πήρε) η κυβέρνηση. Και πάνω σε αυτό κρίνονται οι κυβερνήσεις όλου του πλανήτη. Για κάθε κρίση.

Αλλά ως γνωστόν, στην Ελλάδα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας τα έφερε ο πελαργός

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ