Εισπράξαμε λεφτά για τους πρόσφυγες αλλά δεν τους τα δίνουμε

O χρήστης Νότης νιώθει ενθουσιασμένος στην τοποθεσία Κτίριο Κεράνης διότι έλυσε το μεταναστευτικό. Πάλι!

Εισπράξαμε λεφτά για τους πρόσφυγες αλλά δεν τους τα δίνουμε
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επαίρεται για τις επιτυχίες του, ανθρωπιστικές οργανώσεις με κοινή τους ανακοίνωση νιώθουν κάπως χάλια γιατί «οι γυναίκες στον καταυλισμό του Ελαιώνα μάς λένε συνεχώς ότι τα παιδιά τους κλαίνε τη νύχτα από την πείνα. Οι μητέρες καθώς δεν έχουν χρήματα για βρεφικό γάλα, το αντικαθιστούν με πολτοποιημένα μπισκότα σε νερό».

Χωρίς υπερβολή, αυτή είναι η λύση τους για το μεταναστευτικό.

Για την ιστορία, Τον Οκτώβριο του 2021, οι ίδιες οργανώσεις  έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την διακοπή του οικονομικού βοηθήματος προς τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα.
Τότε ο Νότης μας, με λάβρα ανακοίνωση απαντούσε στις κακές ΜΚΟ, παραδεχόμενος ότι ναι, όσοι μένουν στα camp και έχουν πάρει είτε απορριπτικές είτε θετικές αποφάσεις σχετικά με το άσυλο δεν δικαιούνται τίποτα άρα είμαστε ΟΚ.

Για όποιους δικαιούνται την καταβολή επιδόματος που μέχρι το Σεπτέμβρη καταβαλλόταν κανονικά από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ο Νότης μας διαβεβαίωνε ότι «αυτή η κατηγορία θα λάβει κανονικά το προβλεπόμενο χρηματικό βοήθημα τέλος Οκτωβρίου, το οποίο εφεξής θα καταβάλλεται απολογιστικά. Συνεπώς, καμία καθυστέρηση / πρόβλημα δεν υπάρχει σε αυτό».

Βέβαια υπήρχε, διότι έπρεπε να έχει καταβληθεί αρχές Οκτωβρίου και εισπράχθηκε από την Ε.Ε. αλλά τι έκπληξη το Υπουργείο δεν ήταν έτοιμο να κάνει αυτό που επισταμένως απαίτησε.

Και είμαστε στα τέλη Νοεμβρίου και ο Νότης μας, με νέο δελτίο παρουσιάζει τα φοβερά του νούμερα, τόσοι ήταν στα νησιά, τώρα είναι πωπωωω πόσοι λιγότεροι, μα τι καταπληκτικοί τύπου είμαστε και έρχονται αυτές οι παλιοΜΚΟ και βγάζουν ανακοίνωση και λένε ότι ακόμη δεν έχουν καταβληθεί τα οφειλόμενα στους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «περίπου 34.000 αιτούντες άσυλο παραμένουν εδώ και δύο μήνες χωρίς το οικονομικό βοήθημα που τους επέτρεπε προηγουμένως να αγοράζουν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας το διαχειριζόταν προηγουμένως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ωστόσο διεκόπη όταν η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε τη διαχείρισή του, την 1η Οκτωβρίου 2021».

Και δε φτάνει αυτό γράφουν και κάτι παλιοανθρωπιστικά τύπου «Ευάλωτοι και περιθωριοποιημένοι άνθρωποι ωθούνται στα άκρα: Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά. Άρρωστοι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν το λεωφορείο για να πάνε στο γιατρό. Και οικογένειες δεν έχουν τα μέσα να προετοιμαστούν για το κρύο του χειμώνα».

Είστε στα καλά σας άνθρωποί μου; Λέμε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, άσε που λύσαμε το μεταναστευτικό, εμείς. Εμείς λέγοντας, εννοούμε την κυβέρνηση που έχει το Νότη μας να εκδίδει Δελτία Τύπου που είναι σαφή και μετρημένα: «Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος, έφτασε»

Εδώ να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία (άρθρο 17 της οδηγίας 2013/33/ΕΕ και άρθρο 55 του νόμου 4636/2019), η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση ελάχιστων υλικών συνθηκών υποδοχής στους αιτούντες άσυλο. Και ότι ψήφισε άλλο νόμο που ουσιαστικά της επιτρέπει να πάψει να παρέχει αυτά ακριβώς.

Όπως ανακήρυξε και ασφαλή Τρίτη Χώρα την Τουρκία και έτσι δεν εξετάζει καμία αίτηση ασύλου επί της ουσίας, αντ΄αυτού απορρίπτει όλες τις αιτήσεις , η Τουρκία σκασίλα της ουδέποτε υπέγραψε κάτι που να λέει ναι έτσι είναι θα τους παίρνουμε πίσω και εν τέλει το δόγμα Πλεύρη σχετικά με το πως λύνεται το μεταναστευτικό έγινε πραγματικότητα.

 «Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος μπροστά σε αυτό που θα ζουν εδώ!».

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ