Η «ιδεολογική αλλεργία» του ΣΚΑΪ

Γιατί δεν λένε ευθέως στον ΣΚΑΪ (αλλά και σε άλλα ΜΜΕ) ότι δεν γουστάρουν τις διαδηλώσεις; Ότι δεν θέλουν τον κόσμο να διαμαρτύρεται, ότι θέλουν υποταγμένους ανθρώπους να υπακούν πειθήνια;

Η «ιδεολογική αλλεργία» του ΣΚΑΪ

Έτσι, στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ο ΣΚΑΪ βρήκε ως δικαιολογία τον κορονοϊό.

Στην προ πανδημίας εποχή έβρισκε ως δικαιολογία για την αντίδρασή του στις συγκεντρώσεις, το κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας. Ξεκινούσε μάλιστα τις ειδήσεις του με το γνωστό «χάος στους δρόμους» κ.λπ.

Ακόμα πιο παλιά, τα συστημικά ΜΜΕ εκνευρίζονταν για λογαριασμό των... καταστημαρχών στο ιστορικό τρίγωνο της πόλης. Με τις διαδηλώσεις δεν κατεβαίνει ο κόσμος να ψωνίσει, έλεγαν.

Και ακόμα πιο πριν, χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα τον τουρισμό. «Βλέπουν οι ξένοι τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα και δεν έρχονται για διακοπές!». Αφήστε δε, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι τουρίστες στην Αθήνα να ξοδέψουν χρήματα.

Το ακόμα πιο κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι που ο ΣΚΑΪ μπαίνει χορηγός (και μέσω του «Όλοι Μαζί Μπορούμε») σε εκδηλώσεις που συχνά-πυκνά κλείνουν (έκλειναν, οκέι) το κέντρο της πόλης, όπως κάτι αγώνες 10 χιλιομέτρων ή και ημιμαραθώνιους. Αλλά και ποδηλατικούς γύρους. Αγώνες που ξεκινούν νωρίς το πρωί και τελειώνουν το απόγευμα προκαλώντας «έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας» (από τον ΣΚΑΪ την έκλεψα τη φράση).

Έπρεπε να βλέπατε κάτι Κυριακές -πριν από την πανδημία- πόσο εκνευρισμένοι ήταν οι μαγαζάτορες στο Μοναστηράκι και το Θησείο όταν είχε αθλητικούς αγώνες και δεν μπορούσε ο κόσμος να κατέβει, με αποτέλεσμα τα μαγαζιά τους να παραμένουν άδεια.

Το πρόβλημα λοιπόν για κάποια ΜΜΕ δεν είναι γιατί κλείνει το κέντρο αλλά ποιος κλείνει το κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.