Πόση πχια ακόμα ελευθερία της έκφρασης;

Το youtube "κατεβάζει" το ντοκιμαντέρ του Ολιβερ Στόουν για την Ουκρανία.

Πόση πχια ακόμα ελευθερία της έκφρασης;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τον Όλιβερ Στόουν είχα την τύχη να τον δω από κοντά το 2021, στις Κάννες, όταν παρουσίασε το καινούργιο του ντοκιμαντέρ με νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Κένεντυ και θεωρώ αυτή τη συνέντευξη που παρακολούθησα σαν ένα δώρο που μου δόθηκε σε αυτή τη ζωή.

Καταξιωμένος σκηνοθέτης μεγάλων blockbusters (the Doors, Platoon, Natural Born Killers) με τρία Όσκαρ στην τσέπη και βραβεία σε Βενετία και Βερολίνο, ο Στόουν δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του αλλά το ’βαλε σκοπό να χρησιμοποιήσει το ταλέντο και τη γνώση του για τον κινηματογραφικό κόσμο, για να ψάξει την αλήθεια και να τη δείξει στον κόσμο.

Κι έτσι εκτός από σκηνοθέτης, έγινε πρότυπο δημοσιογράφου και ιστορικού, επιδεικνύοντας ζηλευτές ικανότητες τεκμηρίωσης που πολλοί επαγγελματίες του Τύπου ανά τον κόσμο, ούτε καν…


Όλιβερ Στόουν: «Ο Πούτιν έπεσε στην παγίδα που έστησαν οι ΗΠΑ - Τα 9 λάθη του»


Το 2016 βοήθησε στην παραγωγή και συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ "Ukraine on Fire" του πρωτοπόρου ουκρανού σκηνοθέτη Ίγκορ Λοπατόνοκ, μια εκ των έσω αφήγηση της ουκρανικής κρίσης η οποία, φυσικά, αναφέρεται και στη συγκρότηση και δράση των ναζιστικών ομάδων δράσης στον νέο ουκρανικό καθεστώς.

Δυστυχώς δεν αποτελεί πλέον έκπληξη το γεγονός ότι το YouTube "κατέβασε" το ντοκιμαντέρ, το οποίο ήταν στη διάθεση οποιουδήποτε ήθελε να το δει.

Θα πει κανείς: εδώ κατεβάζουν τον Τσαϊκόφσκι, που έγραφε μουσική ο έρμος, τον Στόουν που δεν χάνει ευκαιρία να τους τα χώνει θα αφήσουν…

ω
Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ