Τα δελτία ειδήσεων εξαφάνισαν την Ικαρία

Σε κανένα από τα δελτία ειδήσεων -εκτός από το Open, προς το τέλος, βιαστικά και πρόχειρα- δεν έπαιξε το βράδυ του Σαββάτου η είδηση με το περίφημο γεύμα του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία, με τους δεκάδες καλεσμένους.

Τα δελτία ειδήσεων εξαφάνισαν την Ικαρία
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εξαφάνισαν την Ικαρία, όπως εξαφάνισαν και την Πάρνηθα αν θυμάστε. Σαν να μην συνέβησαν ποτέ. Δεν θα μείνει μέρος για μέρος στην Ελλάδα στο τέλος έτσι όπως το πάνε.

Και όχι μόνο αυτό, όχι μόνο «θάφτηκε» το τραπέζωμα πρόκληση στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη, αλλά έπεσε και γραμμή να προβάλλονται τα πολλά, πάρα πολλά, αμέτρητα, αναρίθμητα, κορωνο-πάρτι σε όλη την Ελλάδα. Για να συγκαλυφθεί το τραπέζωμα. Για να περάσουμε από την ατομική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη στη δική μας ατομική ευθύνη, το αγαπημένο τους θέμα.

Ελα όμως που το ζήτημα έγινε αντικείμενο συζήτησης στα δημοσιογραφικά γραφεία και στη Γερμανία. Ο Κώστας Συμεωνίδης της Deutsche Welle έγραψε στο Twitter όσα του είπε Γερμανός συνάδελφός του: «Ο Μητσοτάκης κάνει ό,τι κάνει επειδή μπορεί. Και μπορεί επειδή τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτελούν το ρόλο τους. Εδώ στη Γερμανία θα τον είχαν κατασπαράξει. Ειδικά τα συντηρητικά φύλλα. Η εξάρτηση των μέσων ενημέρωσής σας εξελίσσεται σε κίνδυνο για τη δημοκρατία».

Τι να μας πει μωρέ τώρα ο Γερμανός δημοσιογράφος; Τα «Παραπολιτικά» τα διάβασε; Τα «Παραπολιτικά» που έγραψαν ένα κομμάτι με τον απίθανα διασκεδαστικό τίτλο: «Η απόφαση Μητσοτάκη να βρίσκεται κοντά στους πολίτες με όποιο κόστος, οι διακοπές Τσίπρα σε κότερα και η (αποτυχημένη) προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Πηγή φωτογραφίας: Eleni Nitsola (Facebook)

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ