Καταγγελία - ΣΟΚ από την Λίνα Μ.: «Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε. Εγώ και ο Κυριάκος Μ. δεν ξέραμε τίποτα»

“Γνωστός πρωθυπουργός - τουρίστας και το περιβάλλον του δεν είχε ποτέ φιλική σχέση με γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό".
“Δεν υπάρχει διορισμένος πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Είναι ηθοποιός”.
“Ωχ, ένας Λιγνάδης στον ώμο μου”.

Καταγγελία - ΣΟΚ από την Λίνα Μ.: «Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε. Εγώ και ο Κυριάκος Μ. δεν ξέραμε τίποτα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν είναι αστείο. Eίναι πάνω-κάτω οι -προτεινόμενοι- τίτλοι της κακοστημένης παράστασης (συνέντευξης Τύπου) της Λίνας Μενδώνη, όπου και “έδωσε στεγνά” τον Δημήτρη Λιγνάδη για να “καθαρίσει” τις πολιτικές ευθύνες της ίδιας και του πρωθυπουργού.
Μόνο που -δυστυχώς γι’ αυτούς- ο λεκές πλέον είναι τόσο σκούρος που δεν φεύγει ούτε στους 90 βαθμούς με ΣΚΑΙ.

Ακόμα και όσοι περίμεναν σήμερα #Μενδωνη_Παραιτήσου δεν έπεσαν από τα σύννεφα.
Η υπουργός Πολιτισμού και το επιτελικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, προετοίμαζαν μέρες αυτή τη συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπήρχε άλλο περιθώριο. Έπρεπε σύντομα να απαλλαχθούν από το βαρίδιο "Λιγνάδης" και να στηθεί το αφήγημα που θα παίξει στα ΜΜΕ.
Ποιο ήταν αυτό; «Δεν ξέραμε τίποτα, μας εξαπάτησε γιατί ήταν καλός στην υποκριτική», «Δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη», «Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ακρίτα και τα social media», «θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο» (το τελευταίο λέγεται αυτοτραυματισμός).

Η υπουργός Πολιτισμού, επιβεβαίωσε και σήμερα πως, σε αντίθεση με την αλαζονεία, ο Πολιτισμός δεν είναι και το πιο δυνατό της σημείο.
Στην συνέντευξη Τύπου, έφτασε μέχρι το σημείο να διαβάσει θετικές κριτικές της Έλενας Ακρίτα, για το έργο «Οιδίππους Τύρρανος» που είχε σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πρωταγωνιστούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Έφτασε στο σημείο, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, αν ήταν προσωπικό της λάθος η τοποθέτηση Λιγνάδη, να πει: «όταν τον τοποθέτησα κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε».

Όχι δεν κάνετε κάποιο λάθος. Εξακολουθούμε να μιλάμε για την ίδια υπουργό Πολιτισμού που μία από τις πρώτες της αποφάσεις ήταν η ανάκληση ανοιχτού διαγωνισμού (της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου) για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου -προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη ή και την υπόδειξη του πρωθυπουργού. Έξι μέρες αργότερα ο Δημήτρης Λιγνάδης διοριζόταν στην πολυπόθητη θέση, μετά βαϊων και κλάδων.

Μάλιστα, δεν έχουν περάσει ούτε 9 μήνες από τον περασμένο Ιούνιο, όπου σε ομιλία της στην Βουλή, με αφορμή το σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων για το πρόγραμμα "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός", είχε εγκαλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση -και τον κόσμο του θεάματος που αντιδρούσε- ερωτώντας μάλιστα με ειρωνεία αν τολμάει ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει τις ικανότητες και το ήθος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μπορεί να ακούγεται ήδη μέχρι στιγμής αδιανόητο, όμως η Λίνα Μενδώνη δεν σταμάτησε εκεί στη συνέντευξη Τύπου.

Έφτασε στο σημείο να κατηγορεί και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στην παράσταση "Πέρσες" που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην Επίδαυρο, πρωταγωνίστρια ήταν, λέει, η πρώην υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.
«Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», είπε -επί λέξει, δεν τα βγάζω απ’ το μυαλό μου- η Λίνα Μενδώνη.
Κάπου εδώ να θυμηθούμε πως ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να “πεταχτεί” με τη σύζυγό του, από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο και να παρακολουθήσει την συγκεκριμένη παράσταση. Μάλιστα, η χρήση στρατιωτικών ελικοπτέρων για την μετάβαση του πρωθυπουργικού ζεύγους, είχε πυροδοτήσει τότε αντιδράσεις καθώς την περίοδο εκείνη, οι στρατιωτικές δυνάμεις ήταν σε επιφυλακή λόγω της έντασης με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, μεταξύ άλλων δικαίωσε το 2020mag.gr και την αρχισυντάκτρια Πολιτιστικού ρεπορτάζ, Ναταλί Χατζηαντωνίου, καθώς η Λίνα Μενδώνη παραδέχτηκε -προφανώς ως ελαφρυντικό- πως η συνέντευξη του Νίκου Σ. ήταν αυτή που πυροδότησε τις εξελίξεις.

Το κακό για την υπουργό Πολιτισμού και την κυβέρνηση είναι πως η υπόθεση Λιγνάδη, είναι μόνο η αρχή, όχι το καθαρτήριο.

Δεν τον "διορίσαμε όλοι μαζί".
Οι "Λιγνάδηδες" είναι παράγωγα ενός συγκεκριμένου συστήματος, μεταξύ άλλων και εκπαιδευτικού.
Οι "Λιγνάδηδες" και οι κολλητοί τους, που μέχρι σήμερα παρουσιάζονταν από την κυβέρνηση της τάξης και της ασφάλειας, ως η επιτομή της "Αριστείας", είναι ο καθρέφτης που αντανακλά το πραγματικό τους πρόσωπο.

Υγ. Τα λέμε σύντομα και αν κάναμε και κάποιο λαθάκι στα ελληνικά μας, ας μας συγχωρέσει ο εθνικός μας γλωσσολόγος.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ