Ο Λιγνάδης, ο Γεωργουσόπουλος και η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης

Όταν θέλεις να προσλάβεις κάποιον, κάνεις απαραιτήτως δύο πράγματα:
1. Κοιτάζεις το βιογραφικό του.
2. Ρωτάς στην αγορά για να μάθεις τι ακούγεται για τον υποψήφιο.

Ο Λιγνάδης, ο Γεωργουσόπουλος και η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Γεωργουσόπουλος έγραψε στα Νέα ότι δεν είχε ανανεώσει τη σύμβαση του Λιγνάδη στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, λόγω παραπόνων για ανάρμοστη συμπεριφορά. Ανάλογα περιστατικά είχαν σημειωθεί και στην ιδιωτική σχολή Ίασμος όπου δίδασκε.

Στη συνέντευξη Τύπου η Μενδώνη απάντησε, διαβάζοντας ένα διθυραμβικό σχόλιο του Γεωργουσόπουλου για τον διορισμό του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού. Ωστόσο, η κωλοτούμπα Γεωργουσόπουλου δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις προφανείς ευθύνες της. Γιατί η απόφαση της μη ανανέωσης της σύμβασης υπήρχε και η κυβέρνηση έπρεπε να την είχε λάβει υπόψη της.

Το Μαξίμου και η Μενδώνη που επέλεγαν τον Λιγνάδη: -είτε δεν έκαναν τη στοιχειώδη έρευνα, ρωτώντας τους επιφανείς του θεάτρου για να αποκτήσουν πιο βαθιά γνώση της προσωπικότητάς του, -είτε ρώτησαν, έμαθαν και απλώς δεν θεώρησαν αρκετά σημαντικό αυτό που έμαθαν, για να μη διορίσουν τον Λιγνάδη.

Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για έκφραση αδιανόητης ανικανότητας, αφού η κυβέρνηση δεν πράττει αυτό που είναι αυτονόητο για οποιονδήποτε εργοδότη. 

Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με βαθύ αμοραλισμό, αφού η ανάρμοστη συμπεριφορά δεν θεωρείται λόγος ακύρωσης του διορισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια και δεν περιορίζεται στο πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ