Ο Σκέρτσος "έδωσε" τους άλλους υπουργούς για τον Λιγνάδη

Αυτό συμβαίνει όταν μία κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και σε πανικό: δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά (ή, μάλλον, δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η πιο δεξιά ώστε να ταιριάζει στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας).

Ο Σκέρτσος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ήταν 15 Φεβρουαρίου όταν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης έλεγε πως «ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και η κυβέρνηση αποδέχτηκε την παραίτησή του».

Τα ίδια υποστήριξε τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 19 Φεβρουαρίου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε αυτή την επική συνέντευξη Τύπου που έδωσε, μία συνέντευξη που έχει περάσει ήδη στο πάνθεον της ιστορίας: «Η παραίτηση Λιγνάδη είναι 6/2, υπεβλήθη το απόγευμα αργά, γύρω στις 7:30 μ.μ., 8 παρά και έγινε αμέσως δεκτή».

Ελα όμως που έρχεται σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 και τον Παύλο Τσίμα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και τους διαψεύδει πανηγυρικά: «Η παραίτηση Λιγνάδη ζητήθηκε και δόθηκε την ίδια μέρα που δόθηκε η συνέντευξη με τις καταγγελίες». Η συνέντευξη του Νίκου Σ. στη Ναταλί και το 2020mag.gr υπενθυμίζω.

Μπερδευτήκαμε. Τελικά παραιτήθηκε από μόνος του ο Δημήτρης Λιγνάδης ή του ζητήθηκε η παραίτηση; Δεν γίνεται να συμβαίνουν και τα δύο. Ας συνεννοηθούν επιτέλους εκεί στην κυβέρνηση να μην λένε άλλα αντ' άλλων...

Οσο για τον κ. Σκέρτσο, αποτελεί αληθινό θησαυρό μια και μιλάει τη γλώσσα της αληθείας. Γιατί είπε και κάτι άλλο στον ΣΚΑΪ 100.3. Εθεσε δια της πλαγίας, είτε άγαρμπα είτε ηθελημένα, ζήτημα πολιτικής ευθύνης. Η επιλογή Λιγνάδη ήταν «μία λανθασμένη επιλογή από το υπουργείο Πολιτισμού, η οποία αποσύρθηκε και βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης» τόνισε. Το αυτονόητο είπε δηλαδή ο άνθρωπος, μην τρελαθούμε κιόλας.

Οταν λοιπόν υπάρχει μία λανθασμένη επιλογή -και μάλιστα κολοσσιαία όπως η επιλογή Λιγνάδη- πρέπει εκείνοι που την έκαναν να υποστούν κάποιες συνέπειες. Κι εδώ, τώρα, δεν έχει ακουστεί ούτε καν μία συγγνώμη.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ