Ανακρίτρια και εισαγγελέας "συμφώνησαν" στην... παραίτηση Μενδώνη

Είναι εξοργιστικό πια αυτό που συμβαίνει με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αναρωτιέμαι, λίγη τσίπα δεν διαθέτει άραγε; Ελάχιστη, έστω και προσχηματικά.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το σκέφτεστε; Προφυλακίζεται ο εν ενεργεία μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, αυτός που η ίδια η κ. Μενδώνη διόρισε. Προφυλακίζεται με κατηγορίες που αφορούν βιασμούς ανηλίκων, έγκλημα ειδεχθές και με τεράστια ηθική απαξία, αλλά η υπουργός συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα.

Και μαζί της και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης που ασχολείται με τα άθλια post του Παύλου Πολάκη στο facebook.

Οι άνθρωποι που φέρουν -αντικειμενικά- την πολιτική ευθύνη για την επιλογή Λιγνάδη σιωπούν, όταν δεν βγαίνουν και επιθετικά απέναντί μας. Ούτε μία συγγνώμη δεν έχουν ζητήσει έως τώρα για την λανθασμένη επιλογή τους.

Την ίδια ώρα σιωπά και ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Τσιμουδιά και ο κύριος αυτός με μόνο του... θετικό έως τώρα ότι είναι δηλωμένος ομοφυλόφιλος! Δήλωση αδιάφορη για εμάς, τι μας νοιάζει τι είναι, δήλωση όμως που χρησιμοποιείται ως άλλοθι προοδευτικότητας από την ίδια την κυβέρνηση και τα πρόθυμα ΜΜΕ. Βουλιάζει και αυτός στον πολιτικό βούρκο από τη στιγμή που δεν διαχωρίζει τη θέση του από μία υπουργό Πολιτισμού και έναν πρωθυπουργό που διόρισαν επικεφαλής του κορυφαίου θεάτρου της χώρας μας κάποιον που κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων.

Πότε αλήθεια ένας υπουργός φέρει πολιτική ευθύνη για κάτι που συμβαίνει στον τομέα του αν όχι τώρα, με ένα τόσο κραυγαλέο γεγονός; Σε ποια χώρα του κόσμου θα συνέβαινε αυτό;

Η κ. Μενδώνη θα έπρεπε να παραιτηθεί, από πιο πριν εννοείται αλλά, σίγουρα, από τη στιγμή που η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση Λιγνάδη. Το ίδιο λεπτό. Στις 2 τα ξημερώματα.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ