Απαγόρευση των κινητών

Κίνδυνος θάνατος για τη διασπορά του ιού η χρήση κινητών τηλεφώνων και η βιντεοσκόπηση αστυνομικών. 

Απαγόρευση των κινητών

Σε έκτακτη συνεδρίασή της, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξέτασε το ζήτημα της διασποράς του κορωνοϊού μέσω των κινητών τηλεφώνων, τα οποία φέρουν οι πολίτες όταν κυκλοφορούν σε δρόμους και πλατείες. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι οι πολίτες δεν έχουν απλώς το κινητό σε κάποια τσέπη, αλλά ασχολούνται διαρκώς μαζί του, σκρολάρουν, πληκτρολογούν, ενίοτε φωτογραφίζουν και βιντεοσκοπούν αστυνομικά όργανα, με αποτέλεσμα τα μικρόβια να κυκλοφορούν στην επιφάνειά του κι από εκεί να υπερμεταδίδονται στον αέρα.

Eνώ επισημάνθηκε στους πολίτες πόσο επικίνδυνο είναι να μιλάνε δυνατά και γελάνε δυνατά, εκείνοι πέρασαν ένα βήμα πιο πέρα φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας δυνατά, αναρτώντας στη συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο που ξεφεύγουν από τον αλγόριθμο του Facebook και τις ντιρεκτίβες που έχουν λάβει οι υπεργολάβοι του Facebook από την ελληνική κυβέρνηση. Αν τα βίντεο και οι φωτογραφίες αφορούσαν ξυλοδαρμούς της αστυνομίας σε πορείες για τον γνωστό απεργό πείνας, τότε θα μπορούσαν να κατέβουν για λόγους στήριξης τρομοκρατικών οργανώσεων, ωστόσο σε περιπτώσεις που οι πολίτες απλά αράζουν σε πλατείες της πόλης και λιάζονται, μέχρι να ανιχνευθεί κάποια σύνδεση με τρομοκρατικές οργανώσεις, απομένει ως μόνος βάσιμος λόγος λογοκρισίας των αναρτήσεων η διασπορά του ιού.

Επειδή όμως είναι προτιμότερο να ενεργεί κανείς προληπτικά παρά κατασταλτικά, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε ότι το κινητό θα χρησιμοποιείται μεν για να στέλνεται το SMS εξόδου, αλλά μετά θα αφήνεται σπίτι. Και απλά σε τυχόν περίπτωση ελέγχου θα επιβάλλεται το πρόστιμο, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα ένστασης αν φέρεις μεταγενέστερα το κινητό στο Αστυνομικό Τμήμα και δείξεις ότι κυκλοφορούσες νομίμως. Η επιτροπή εισηγήθηκε τέλος ως εναλλακτικό σενάριο τα κινητά των πολιτών να παραδίδονται στα χέρια επαγγελματιών δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΑ και υπαλλήλων ραδιοτηλεοπτικών μέσων και μεγάλων ενημερωτικών σάιτ, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους πολίτες κατά τη διάρκεια της εξόδου τους και θα παραμείνει έτσι ως μόνη αληθινή αλήθεια αυτή που θα ανακοινώνει η ΕΛΑΣ και θα μεταδίδουν τα Μέσα της Μαζικής μας Ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτές τις εισηγήσεις της επιτροπής.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.