Εντοπίστηκαν άραγε οι 30 που επιτέθηκαν στους ΔΙΑΣ;

«Στόχος επίθεσης από 30 περίπου άτομα έγιναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης» έγραφαν χθες πολλά ΜΜΕ αναπαράγοντας το «ρεπορτάζ» του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εντοπίστηκαν άραγε οι 30 που επιτέθηκαν στους ΔΙΑΣ;

Του «Anadolu» της Ελλάδας με άλλα λόγια, για να μην έχουμε αυταπάτες, μια και η Ελλάδα του Μητσοτάκη θυμίζει όλο και περισσότερο την Τουρκία του Ερντογάν. Οπότε έσπευσαν αμέσως τα sites να ανεβάσουν την «είδηση». Ο Ελεύθερος Τύπος είδε «Ενέδρα και επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών», ο ΣΚΑΪ «Επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη (pics)» κ.ο.κ.

Ήταν η πρώτη τους αντίδραση, να το δεχτώ. Δημοσίευσαν απλώς τη διαρροή της αστυνομίας, αναφέροντάς το κάπου μέσα στο κείμενο. Άκριτα και άνευ ρεπορτάζ, βάζοντας και τους ανάλογους τίτλους.

Γρήγορα αποδείχθηκε πως ήταν fake news, από εκείνα που διοχετεύει η αστυνομία και αναπαράγουν τα ΜΜΕ. Κι ενώ τα βίντεο από τις άγριες επιθέσεις των αστυνομικών εναντίον των πολιτών έβγαιναν σωρηδόν κατακλύζοντας τα social media, από την «ενέδρα και επίθεση 30 ατόμων κατά αστυνομικών» δεν υπήρχε το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, ούτε καν μία φωτογραφία.

Να δεχτώ και κάτι ακόμα, ότι ήταν η πρώτη τους κίνηση στη ροή των site τους να κάνουν copy paste το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οπως συμβαίνει καθημερινά. Σήμερα όμως έχουν περάσει 24 ώρες και δεν βλέπουμε να ανασκευάζουν τα ρεπορτάζ τους. Τελικά, είχαμε επίθεση εναντίον αστυνομικών, ναι ή όχι;

Για να πούμε την αλήθεια βέβαια, όλοι γνωρίζουν πως στην πλατεία Νέας Σμύρνης τις Κυριακές τα απογεύματα συχνάζουν στα ζαχαροπλαστεία και τα παγωτατζίδικα διάφοροι αντεξουσιαστές. Πιθανότατα 30 από αυτούς να έστησαν ενέδρα σε άντρες της ΔΙΑΣ, ας μην το αποκλείσουμε και εντελώς.

Χθες πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχουν και τραυματίες αστυνομικοί. Είπαν για έναν, μετά έγιναν δύο, κάπου ακούσαμε και για τέσσερις τραυματίες. Ανησυχώ, είναι καλά στην υγεία τους;

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.