«Απαγορεύεται να λέτε τέτοια λόγια στην τηλεόραση»

Επιτρέπεται στους αστυνομικούς να πουν ότι πάνε να σκοτώσουν, δεν επιτρέπεται στους βουλευτές να ενημερώσουν τον κόσμο ότι αστυνομικοί είπαν ότι θα πάνε να σκοτώσουν.

«Απαγορεύεται να λέτε τέτοια λόγια στην τηλεόραση»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα: Κρανοφόρα μηχανοκίνητη ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, δεκαέξι τουλάχιστον αστυνομικών, καταγράφεται χθες βράδυ σε βίντεο πολίτη να ουρλιάζει: χτύπησαν συνάδελφο, πάμε να τους γαμήσουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε.Δύο: Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, καλεσμένη σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή,ρωτάει τους παρουσιαστές αν τα παίζουν αυτά στο κανάλι τους, αν εκτός από τις εικόνες της βίας κατά του αστυνομικού, ενημερώνουν τον κόσμο και για τους αστυνομικούς που φωνάζουν «πάμε να τους γαμήσουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε».

Τρία: Έξαλλος ο παρουσιαστής της εκπομπής, την βάζει να ζητήσει συγγνώμη που είπε κακά λόγια: «Αυτά δεν τα επιτρέπουμε εμείς στην εκπομπή ... Δεν σας επιτρέπουμε να μιλάτε έτσι. ... Να ζητήσετε συγγνώμη από τον κόσμο για αυτό που είπατε». «Εγώ την είπα την φράση, δικιά μου είναι;». «Εσείς την είπατε, ποιος την είπε, εγώ;». Η βουλευτής του ζητά τελικά συγγνώμη που μετέφερε τα κακά λόγια και αμέσως μετά ο παρουσιαστής την κόβει από τον αέρα. «Απαγορεύεται να λέτε τέτοια λόγια στην τηλεόραση».

Τέτοια λόγια είναι μόνο για τον δρόμο από τα εντεταλμένα όργανα της ελληνικής πολιτείας να προστατεύουν τον πολίτη. Που αν δεν καταγραφούν σε κάποιο βίντεο, θα είναι πάντα αποκυήματα φαντασίας, αστείες συκοφαντίες και τερατώδη ψεύδη, αν καταγραφούν σε κάποιο βίντεο, δεν θα περάσουν στην τηλεόραση, και αν κάποιος εκλεγμένος βουλευτής ζητήσει τον λόγο που δεν τα μεταδίδουν τα ΜΜΕ ώστε να σχηματίζει την πλήρη εικόνα ο τηλεθεατής - ψηφοφόρος, οι παρουσιαστές πρώτα θα τον βάλουν να ζητήσει συγγνώμη και μετά θα τον κόψουν απ’ τον αέρα.
Κάτι συνέβη σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι. Μέσα στον αλαζονικό γκεμπελικό πανικό του, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Οικονόμου μας εξήγησε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποια λόγια είναι για την αστυνομική δημοκρατία του δρόμου και ποια λόγια είναι για την προπαγανδιστική δημοκρατία της τηλεόρασης.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ