Με σύνθημα "Στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο" έτριξε ξανά η Αθήνα

Η βιτρίνα του φόβου έσπασε πια και κόβει από οργή απαιτώντας πραγματική δημοκρατία.

Με σύνθημα

Οι δρόμοι, άρχισαν να μυρίζουν ξανά καμένα λάστιχα παπουτσιών που ανεβαίνουν κάθε μέρα τη Σταδίου, στρίβουν στην Ακαδημίας, ξαποσταίνουν μέχρι την επόμενη, στην πλατεία Ομονοίας.

Σε μια εποχή που η κυβέρνηση εκτροχιάζει το πολίτευμα σε σκοτεινά μονοπάτια, σπέρνοντας φόβο και καταστολή στους δρόμους και τις απανταχού πλατείες, ο κόσμος απάντησε για ακόμη μια μέρα μαζικά και με παλμό, στηρίζοντας το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Δικηγόρων και Νομικών για μια Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό.

Οι ιδεοληψίες τις κυβέρνησης θα αποδειχθούν ο πιο βασικός εχθρός της, μιας και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ξεμουδιάζουν, επαναδιεκδικώντας πλέον το δημόσιο χώρο, ακόμη σε περίοδο πανδημίας.

Από τη Νέα Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στα Πετράλωνα και το Σύνταγμα, σε κάθε γειτονιά, το σύνθημα που μας ενώνει είναι όπως σωστά επισήμανε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης "η παραίτηση του αρχιτέκτονα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και ανωμαλίας, ο αρχιπροβοκάτορας Χρυσοχοΐδης".

Αυτή η πόλη έσπασε τη βιτρίνα του φόβου και τα κομμάτια κόβουν ξανά από οργή και ανάγκη για πραγματική δημοκρατία.

Ο κόσμος που κατέκλυσε και σήμερα την Αθήνα, είναι ο κόσμος που χτυπήθηκε τις προηγούμενες ημέρες βάναυσα και αναίτια, που τον έβρεξαν και που τον τραβολόγησαν στο τμήμα. Αυτός ο κόσμος, διεκδικεί τη ζωή του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, γιατί ξέρει καλά ότι αυτός ο αγώνας αφορά τις ζωές όλων μας, την επιλογή μας σε ποια κοινωνία θέλουμε να ζούμε.

*Οι φωτογραφίες είναι της Ελισάβετ Βακόλα.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.