Θέλει να γίνει και αρχισυντάκτης ο Χρυσοχοΐδης;

Χθες (Τρίτη, 16/3) ο 21χρονος Αρης Παπαζαχαρουδάκης μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την απαγωγή του από αστυνομικούς μία μέρα μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, καταγγέλλοντας επώνυμα και με τη φωτογραφία του παρακαλώ, τον πολύωρο βασανισμό του στη ΓΑΔΑ.

Θέλει να γίνει και αρχισυντάκτης ο Χρυσοχοΐδης;

«Συνέχιζα να είμαι δεμένος πισθάγκωνα και να φοράω κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει. Αλλοι με χτυπούσαν χωρίς να μιλάνε, άλλοι με έβριζαν», ένα απόσπασμα από τη συγκλονιστική συνέντευξή του.

Η εφημερίδα βγήκε με πρωτοσέλιδο τίτλο «Καταγγέλλουν βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ».

Λίγες ώρες μετά, πριν πιάσει καν μεσημέρι, η αστυνομία βγήκε να απαντήσει. Κι εδώ αρχίζουν τα... ωραία. Δεν έβγαλε ανακοίνωση (!) αλλά χρησιμοποίησε ως όχημα το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το οποίο μετέδωσε «ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.»! Ανακοίνωση που δεν υπήρχε! Το ΑΠΕ ως γραφείο τύπου της Αστυνομίας με άλλα λόγια. Θα ήταν κωμικό αν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο. Αλλά με αυτή την κυβέρνηση όλα τα περιμένουμε. Αφήστε που έκαναν λάθος ακόμα και το όνομα βαπτίζοντας τον Αρη Παπαζαχαρουδάκη ως Δημήτρη!

Και κάπου εδώ ο κ. Χρυσοχοΐδης αρχίζει να την βλέπει αρχισυντάκτης. Καταρχάς χαρακτηρίζει, μέσω της Αστυνομίας, μέσω του ΑΠΕ δηλαδή, το δημοσίευμα «απολύτως ψευδές και ακραία δυσφημιστικό»! Και ζητείται, μέσω του ΑΠΕ, η «δημοσίευση της διάψευσης στον ίδιο χώρο». Ούτε εξώδικο να έστελνε.

Καταρχάς δεν ήταν ρεπορτάζ αλλά συνέντευξη. Ηταν καταγγελία επώνυμη. Αντί λοιπόν το υπουργείο να ασχοληθεί με την καταγγελία, να την ερευνήσει, να δείξει πως την ερευνά έστω, έσπευσε να μιλήσει για συκοφαντικό δημοσίευμα λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση! Πότε πρόλαβε αλήθεια να ερευνήσει τη βασιμότητα της καταγγελίας που περιγράφει τέρατα; Τίποτε δεν έκανε, μόνο βγήκε να διαψεύσει!

Οσο για το κρατικό ΑΠΕ, τα λέει καλά σήμερα η «Εφ.Συν.»: «Ρόλος του Αθηναϊκού Πρακτορείου δεν είναι να μεταδίδει χωρίς απάντηση τις κυβερνητικές επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκε με την αστυνομική αυθαιρεσία το ΑΠΕ;».

Ποτέ σχεδόν το ΑΠΕ δεν ήταν αντικειμενικό αλλά, τώρα, έχει γίνει κανονικό ΦΕΚ. Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Θα ξεχάσουμε και τη δημοσιογραφία που ξέρουμε στο τέλος.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ