Κορωνεοφιλελευθερισμός

Χθες, βράδυ Τρίτης (23/3), έναν ακριβώς χρόνο μετά την έναρξη του πρώτου lockdown, κατέρρευσε το Λαϊκό Νοσοκομείο, σταμάτησαν οι εισαγωγές covid περιστατικών και διακόπηκε η εφημερία.
Δεν συνέβη κανένα “μοιράιο”. Πρόκειται για ένα καλά μελετημένο έγκλημα εις βάρος της δημόσιας υγείας.

Κορωνεοφιλελευθερισμός
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του Λαϊκού Νοσοκομείου, Τάσος Αντωνόπουλος, μιλώντας σήμερα σε ιδιωτικό κανάλι, δήλωσε πως το νοσοκομείο υπέστη “έμφραγμα”, ενώ κατήγγειλε πως το τελευταίο δεκαήμερο δύο ακόμη ασθενείς με Κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους, πρόχειρα διασωληνωμένοι, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο και τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Ευτυχώς δεν πετάξαμε εκατομμύρια σε ΜΕΘ – Άγιο ειχαμε

Ας θυμηθούμε μερικές δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών τον Σεπτέμβριο και το φονικό Νοέμβριο που μας πέρασε, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας:

Στέλιος Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος), 29 Σεπτεμβρίου, 2020, συνέντευξη στον Real Fm: «Προστατεύουμε τα χρήματα των φορολογουμένων, αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε πετάξει πολλές δεκάδες εκατομμύρια στο πηγάδι χωρίς πάτο»

Γιώργος Γεραπετρίτης (υπουργός Επικρατείας), 24 Νοεμβρίου, 2020, δήλωση στην ΕΡΤ: «Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45% με 50%»

Στον τόπο του εγκλήματος

Σήμερα, -πάλι- ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά 90.1”,  επανήλθε με μια δήλωση που ξεπέρασε κάθε όριο κυνικής χυδαιότητας και προκαλεί ανατριχίλα, δείχνοντας ταυτόχρονα πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια Υγεία.
Την ώρα που το ΕΣΥ έχει πάθει “έμφραγμα”, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν το ένα μετά το άλλο και με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με διπλές και τριπλές βάρδιες, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να μένουν 24 ώρες εκτός ΜΕΘ καθημερινά, πάνω από 100 πρόχειρα διασωληνωμένοι ασθενείς και ας υπάρχει η δυνατότητα επίταξης των δεκάδων άδειων ΜΕΘ σε ιδιωτικές κλινικές.
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω κλίνες… αυτή τη στιγμή που μιλάμε το σύστημα μας αντέχει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε υπάρχει μια αναμονή η οποία είναι πολύ περιορισμένη. 24ωρες ή λίγες περισσότερες για την ένταξη σε ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, τα υπόλοιπα είναι οράματα τα οποία βλέπουν ορισμένοι», δήλωσε, ανερυθρίαστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, την ημέρα που αποκαλύφθηκε πως δύο ασθενείς πέθαναν στο Λαϊκό, περιμένοντας την πολυπόθητη για πολλούς, ΜΕΘ. Λες και υπάρχει κάποιο ειδικό χρονόμετρο που μετράει πόσες ώρες είναι κρίσιμες μέχρι να μπεις σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Χθες, σε δήλωση του στην ΕΡΤ, ο γιατρός του «Ευαγγελισμού», Ηλίας Σιώρας, έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση. «Λέμε επίταξη (των ιδιωτικών κλινικών) αλλά με όρους δημοσίου. Δεν γίνεται να πεθαίνει άνθρωπος στην κλινική μου ή να είναι διασωληνωμένος και στα 500 μέτρα να υπάρχει ιδιωτική ΜΕΘ άδεια και να ζητάει ο κλινικάρχης αποζημίωση 1.700 ευρώ την ημέρα για να νοσηλεύσει σε κρεβάτι ΜΕΘ», δήλωσε θέτοντας το ζήτημα στη σωστή του διάσταση, δηλαδή πως το κέρδος με αυτή την κυβέρνηση, είναι πάνω από τον άνθρωπο. Και δεν είναι η μόνη περίπτωση.

Ένας χρόνος πολιτικής αυτουργίας σε ένα πρωτοφανές έγκλημα.
Ένα έγκλημα που είναι ιδεολογική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, που όμως αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είχε ξεδιπλώσει δημοσίως τα σχέδια της για το κοινωνικό κράτος, ακόμα και πριν τις εκλογές (και αυτό τους το αναγνωρίζω).

Ο Κορονοϊός προσβάλλει τον οργανισμό.

Η ενσυνείδητη και προμελετημένη κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους, είναι που σκοτώνει.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν αποκλειστικά τον/την συντάκτη/τριά τους και οι όποιες τοποθετήσεις και θέσεις τους δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 20/20 Magazine.
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ