Κραυγή αγωνίας: «Είμαστε η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών DJs και θέλουμε την προσοχή σας»

Οι DJs, είναι άλλη μια -αφανής- κατηγορία επαγγελματιών, που η κυβέρνηση, με διαφόρους -και ευφάνταστους- τρόπους, καταδίκασε στην καταστροφή.

Κραυγή αγωνίας: «Είμαστε η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών DJs και θέλουμε την προσοχή σας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με ανακοίνωσή της, η πρωτοβουλία επαγγελματιών DJs, αναδεικνέυει την αθέατη πλευρά ενός επαγγέλματος που ίσως να μην τυγχάνει της προσοχής, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά πολλές φορές, ούτε της δικής μας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Όταν η κυβέρνηση λέει «απαγορεύεται η μουσική», σημαίνει ότι άνθρωποι παραμένουν σε επαγγελματική καραντίνα. Όταν η κυβέρνηση λέει «εκτός αναστολής όσοι δεν συμπληρώνουν 16 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως στην ίδια επιχείρηση», κάνοντας πως δεν γνωρίζει για την υποδηλωμένη εργασία στο χώρο μας, σημαίνει ότι άνθρωποι μένουν χωρίς κανένα εισόδημα. Αν αύριο η μουσική ανοίξει με 60 dB και απαγορεύεται ο χορός, όπως λένε οι φήμες, θα σημαίνει ότι άνθρωποι πρέπει να πετάξουν καριέρες και επενδύσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στα σκουπίδια.

Είμαστε η Πρωτοβουλία Επαγγελματιών DJs και θέλουμε την προσοχή σας.

Μπορεί να μη «χωράμε» ακριβώς στο κίνημα του Support Art Workers, οι ανάγκες μας δεν είναι ίδιες με αυτές των επιχειρηματιών της εστίασης, όμως είμαστε κι εμείς εδώ. Το DJing είναι ένα πραγματικό και αυτόνομο επάγγελμα, από το οποίο πολλοί άνθρωποι βιοπορίζονται αποκλειστικά, εκτός μόδας και περιστασιακής απήχησης. Κάποιοι από εμάς εντάχθηκαν στην αναστολή εργασίας, κάποιοι λιγότεροι στην αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες. Κάποιοι συνάδελφοι, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να ενταχθούν σε τίποτα από τα δύο. Μετά από 14 μήνες υπομονής, ζητάμε να δουλέψουμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Η σχετική επιστολή μας με 441 υπογραφές συναδέλφων έχει αποσταλεί στον υπουργό, κ. Γεωργιάδη και περιμένει απάντηση.

Είναι σαφές ότι η μουσική ως συλλογική εμπειρία έχει δεχθεί μια τεράστια επίθεση στην εποχή της πανδημίας και έχει δαιμονοποιηθεί ως μέσο διασποράς του ιού. Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιοδήποτε μέτρο προστατεύει τη δημόσια υγεία, αρκεί να είναι και στην πράξη αποτελεσματικό. Διότι χωρίς μουσική στην εστίαση έχουμε δει τους ανθρώπους να μιλούν δυνατότερα από πριν κι άρα να διασπείρουν σταγονίδια. Πέρυσι το καλοκαίρι είδαμε το περιορισμένο ωράριο να οδηγεί τον κόσμο να συγχρωτίζεται σε πλατείες και σπίτια. Βλέπουμε να αποφασίζουν για τη ζωή μας και τη δουλειά μας άνθρωποι σε γραφεία, χωρίς γνώση του χώρου και σχέση με την πραγματικότητα και τη λειτουργία της εστίασης/διασκέδασης.

Στον αντίποδα, σε χώρες του εξωτερικού, όπου η βιομηχανία της μουσικής αντιμετωπίζεται σοβαρά, γνωρίζοντας τη σημασία της στην οικονομία και τον τουρισμό, βλέπουμε συνεχώς να γίνονται πιλοτικά πάρτυ/εκδηλώσεις/συναυλίες προκειμένου η επανεκκίνηση του κλάδου να γίνει με τρόπο ασφαλή και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Και μάλιστα τα αποτελέσματα ανοίγουν τον δρόμο για τις μεγάλες διοργανώσεις του 2021-22.

Οι επαγγελματίες DJs της Πρωτοβουλίας βγαίνουμε μπροστά, με προτάσεις και ιδέες, έτοιμοι και έτοιμες να συμμετέχουμε ενεργά στη συζήτηση.

Όσοι μας ακούτε όλα αυτά τα χρόνια, ελάτε δίπλα μας!

Αλλά κανείς, πλέον, δεν μπορεί να πει ότι δε μας άκουσε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ