«Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος», με τα «φτερά» της φωνής της Ελένης Τσαλιγοπούλου (video)

Στο αξιόλογο νέο τραγούδι του, «Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος», ο ταλαντούχος παραγωγός και τραγουδοποιός Μάριος Λαζ Ιωαννίδης φιλοξενεί την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία μας χαρίζει μία ακόμη ερμηνεία υψηλής εκφραστικότητας, από αυτές που χρόνια τώρα χαρακτηρίζουν την ξεχωριστή πορεία της στο τραγούδι.

«Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος», με τα «φτερά» της φωνής της Ελένης Τσαλιγοπούλου (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ακολουθώντας δημιουργική πορεία στο χώρο της μουσικής, τόσο ως παραγωγός όσο και ως τραγουδοποιός, ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης ανήκει στις περιπτώσεις εκείνων των μουσικών όντων που ξεχωρίζουν πρωτίστως με την ιδιαίτερη αισθητική και την ατμόσφαιρα της μουσικής τους - αλλά όχι μόνο.

Το νέο τραγούδι του «Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος», που μας παρουσίασε αυτές τις μέρες, είναι ένα από τα πιο άρτια νέα τραγούδια που ακούσαμε τελευταία, τόσο σε επίπεδο μουσικής όσο και στίχου. Με την εκφραστική ερμηνεία της στο τραγούδι, η Ελένη Τσαλιγοπούλου το απηύθυνε ιδανικά στις αισθήσεις.

ΜΑΡΙΟΣ ΛΑΖ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Ο Μάριος Λαζ Ιωαννίδης απάντησε στις ερωτήσεις μας για το νέο album του, καθώς και για τη γνωριμία και τη συνεργασία του με την Ελένη Τσαλιγοπούλου.

«Αν είσαι εκεί», «Άγκυρα», «Έγχρωμο», «Φλόγα μαγική», και τώρα «Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος», με τη φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Πόσα ακόμη τραγούδια θα περιλαμβάνει το νέο σου album και τι άλλο να περιμένουμε σε αυτό;

«Ο πρώτος μου δίσκος, με τίτλο "Αλμπού", περιλαμβάνει 15 τραγούδια συνολικά, άρα μένουν 10! Εκτός απροόπτου, γιατί μου έχω επιτρέψει κάποια... ελευθερία να προσθέσω ή να αφαιρέσω πριν το κλείσω! Τραγούδια βιωματικά και ηχογραφήματα σμιλευμένα με αγάπη και μεράκι, αυτό θα έλεγα!».

Το video του «Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος» μαρτυρά τη ζεστή επαφή σας με την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο στούντιο. Τι κρατάς από τη συνεργασία και τη γνωριμία σας;

«Γνώρισα την Ελένη περίπου δύο εβδομάδες πριν από το γύρισμα, όπου συστηθήκαμε στο στούντιο με το οποίο συνεργάζομαι, αφού συναντηθήκαμε σχεδόν τυχαία σε μια πρόβα της. Όμως, ακριβώς μετά, μου ήρθε στο μυαλό το "Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος", το οποίο είχα γράψει πριν από κάμποσα χρόνια, καθώς πίστεψα ότι ταίριαζε πολύ στη χροιά και την προσωπικότητά της. Τις επόμενες μέρες αφιερώθηκα στο να το φτιάξω για να της το παρουσιάσω. Είναι πραγματικά ένας πολύ καθαρός, όμορφος και ζεστός άνθρωπος. Αυτό που κρατάω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελένη και ότι τελικά, όταν έχεις φτιάξει κάτι με ειλικρίνεια, αυτό θα βρει το δρόμο που του αξίζει».

Μέχρι τώρα σε γνωρίζαμε ως πετυχημένο παραγωγό, ενώ τα μουσικά σου δείγματα ήταν κατά βάση αγγλόφωνα. Τι σε οδήγησε αυτή τη φορά στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ελληνόφωνου album;

«Από τα 15 μου, που ξεκίνησα να γράφω τραγούδια, μου έβγαινε και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Πριν δύο χρόνια, η ανάγκη μου να ασχοληθώ σοβαρά με τη μουσική μου και να εκφραστώ μέσα από τα τραγούδια μου, να συστηθώ και να εκτεθώ, έφτασε ξαφνικά ψηλά στο λαιμό, σχεδόν με έπνιξε, και δεν άντεχα παρά να κάνω το πρώτο αυτό επίσημο ολοκληρωμένο βήμα».

 

ΙΝFO

«Να ‘ταν η ψυχή μου βράχος»
Μάριος Λαζ Ιωαννίδης feat. Ελένη Τσαλιγοπούλου

Στίχοι, Μουσική: Μάριος Λαζ Ιωαννίδης
Μουσική Παραγωγή, Eνορχήστρωση, Όργανα, Ηχογράφηση, Μίξη: Μάριος Λαζ Ιωαννίδης & MLI Productions στο Studio Zappa
Bendir, Τρομπέτα: Τζώρτζης Μαυροειδής
Mastering: Ανέστης Ψαραδάκος στο Athens Mastering Studio
Σκηνοθεσία, Video Production, Editing & Color Grading: Μάριος Λαζ Ιωαννίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας, Κάμερα: Απόστολος Λιάγκας

Επικοινωνία: Χρήστος Καρυώτης

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ