Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της

Βασισμένο σε εκατοντάδες προσωπικές μαρτυρίες γκέι αντρών και γυναικών, καθώς και στα προσωπικά του βιώματα αλλά και την επαγγελματική του ενασχόληση με το θέμα, το νέο βιβλίο του ψυχοθεραπευτή και συμβούλου ψυχικής υγείας Λύο Καλοβυρνά αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής μελέτη του είδους της για την ομοφυλοφιλία στη χώρα μας.

Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της
ΠΡΟΒΟΛΗ

Για τη συγγραφή του βιβλίου του, «Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Gutenberg, ο Λύο Καλοβυρνάς αντλεί υλικό από δύο εξίσου σημαντικές δεξαμενές: Από τη μια, βασίζεται στις εκατοντάδες προσωπικές μαρτυρίες γκέι αντρών και γυναικών, που αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη γνώσης για το πώς βιώνεται η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα, και τις οποίες σταχυολόγησε ο συγγραφέας μέσα από την εργασία του ως ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος σχέσεων από το 2006. Σε αυτές συγκαταλέγονται και τα βιώματα του ίδιου του συγγραφέα ως γκέι άντρα, προσφέροντας μια επιπλέον βιωματική πτυχή.

Επιπλέον, στηρίζεται σε πλούσιο όγκο επιστημονικών ερευνών και μελετών που έχει συγκεντρωθεί από τη δεκαετία του 1970 και εξής, χάρη στις οποίες έχουν καταρριφθεί πολλές αντι-επιστημονικές θεωρίες, μύθοι και ανυπόστατες δοξασίες για την ομοφυλοφιλία. Τα θέματα που πραγματεύεται, πάντα με γλώσσα προσιτή στον/στην κάθε αναγνώστη-τρια, είναι, μεταξύ άλλων, η ομοφοβία, το κατά πόσο γεννιόμαστε ή γινόμαστε γκέι, το αν αλλάζει ο σεξουαλικός προσανατολισμός, το κάμινγκ άουτ, η θηλυπρέπεια και η αρρενωπότητα, το γκέι σεξ και οι σχέσεις των ελλήνων γκέι με τους γονείς, φιλοδοξώντας να αποτελέσει εργαλείο έμπνευσης τόσο για γκέι άντρες και γυναίκες που επεξεργάζονται τα τραύματα τα οποία τους έχει προκαλέσει η κοινωνία, όσο και γονείς που γνωρίζουν ή υποψιάζονται ότι το παιδί τους είναι γκέι και θέλουν να κατανοήσουν τι αντιμετωπίζει. Απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι-ες χρειάζονται εξειδικευμένες πληροφορίες για τους γκέι θεραπευόμενούς τους, ώστε να τους συμπαρασταθούν πιο ολοκληρωμένα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λύο Καλοβυρνάς είναι ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος ψυχικής υγείας (counsellor), με τετραετείς σπουδές στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Προσεγγίσεων και το Ελληνικό Κέντρο Focusing. Επίσης, είναι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής ζευγαριών (couples therapist) με τη μέθοδο EFT (Emotionally Focused Therapy) από το Ελληνικό Κέντρο Focusing, με πιστοποίηση από το Διεθνές Κέντρο Ποιότητας EFT (ICEEFT, Canada). Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Ως ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος ψυχικής υγείας έχει δια βίου εποπτεία, η οποία τον στηρίζει στο έργο του, διασφαλίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Από το 2002, εργάζεται στον τομέα της ψυχικής υγείας, κάνοντας ατομικές συνεδρίες, ομάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης για γυναίκες και άντρες, ομάδες αυτογνωσίας για γκέι άντρες και πολλά βιωματικά εργαστήρια για διάφορα θέματα, όπως η (μη) μητρότητα, η σεξουαλικότητα, η γυναικεία σεξουαλική επιθυμία, οι διάφορες μορφές οικογενειακής κακοποίησης, η οικονομική-κοινωνική κρίση κ.ά.

INFO
Λύο Καλοβυρνάς
Όταν η αγάπη τολμά να πει το όνομά της
Εκδόσεις Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός 2021
σ. 447

• Αγοράστε το βιβλίο από τις Εκδόσεις Gutenberg εδώ.
• Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της «Συμβουλευτικής» του Λύο Καλοβυρνά εδώ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ