Οι Tears For Fears είναι και πάλι εδώ! (video)

17 ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο album τους, “Everybody Loves a Happy Ending”, του 2004, οι Tears For Fears επιστρέφουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο με νέο album, προπομπό του οποίου αποτελεί το ομότιτλο “The Tipping Point”, που μόλις κυκλοφόρησε. Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι fans τους στη Βρετανία -και όχι μόνο- το υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι Tears For Fears είναι και πάλι εδώ! (video)

Οι Roland Orzabal και Curt Smith, η βρετανική pop rock μπάντα Tears For Fears, που υπογράφουν -μεταξύ άλλων- τις εμβληματικές επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 “Head Over Heels”, “Shout” και “Everybody Wants to Rule the World”, το αποφάσισαν! Στις 25 Φεβρουαρίου 2022 επιστρέφουν και επίσημα στη δισκογραφία με ένα νέο ολοκληρωμένο album, που θα τιτλοφορείται “The Tipping Point”.

Μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου «λύτρωσαν» τους χιλιάδες fans τους από την αγωνία της προσμονής, κυκλοφορώντας μέσω του καναλιού τους στο YouTube το νέο τραγούδι τους που έδωσε τον τίτλο και σε ολόκληρο το album, συνοδευόμενο από ένα καλοφτιαγμένο music video, με τους Orzabal και Smith σίγουρα πολύ διαφορετικούς απ' ό,τι τους θυμόμαστε.

Tears For Fears - The Tipping Point (Official Music Video)

Το “The Tipping Point” αναμφισβήτητα εμπεριέχει τα συστατικά της επιτυχημένης «συνταγής» του συγκροτήματος, που ήταν ο δυναμικός και ταυτόχρονα μελωδικός pop rock - new wave ήχος, που τους καθιέρωσε στη Μεγάλη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο, δοσμένα με έναν πιο σύγχρονο τρόπο. Η δε αντίδραση των fans τους στο πρώτο άκουσμα του τραγουδιού μοιάζει να δικαιώνει απόλυτα τους Orzabal και Smith για την απόφασή τους να δισκογραφήσουν ξανά.

Ειδικά για τον Roland Orzabal, οι στίχοι του τραγουδιού “The Tipping Point”, που μεταφράζεται ως “Το κρίσιμο σημείο”, έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, αφού γεννήθηκαν μέσα από την πολύ οδυνηρή για τον ίδιο απώλεια της αγαπημένης συζύγου του το 2017. Όπως μάλιστα δήλωσε στο “Rolling Stone”:
«Ήρθε σε μία περίοδο που η γυναίκα μου ήταν πολύ άρρωστη. Την έβλεπα να γίνεται ένα φάντασμα του εαυτού της. Έτσι, ο αφηγητής του τραγουδιού βρίσκεται σε ένα νοσοκομείο και κοιτάζει τους ανθρώπους που πρόκειται να περάσουν το κατώφλι που ονομάζουμε θάνατο».

Μια συνολική εικόνα του νέου album τους θα έχουμε τον Φεβρουάριο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι πάντα συγκινητικό να βλέπεις ένα συγκρότημα που αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό -και το ελληνικό κοινό σίγουρα τους αγάπησε πολύ- να επιστρέφει τόσα χρόνια μετά με νέα μουσική. Σηματοδοτεί για πολλούς από εμάς μια επιστροφή στην αθωότητα, που την έχουμε ανάγκη.

Ακούστε/δείτε το εκπληκτικό “Shout” των Tears For Fears, από το album τους “Songs from the Big Chair” του 1985:

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.