Ο συγκινητικός χορός της Φωτεινής για τη «Μαρίνα» του Μ. Καραγάτση (video)

Η «Μαρίνα» της Φωτεινής Βελεσιώτου, ένα ακόμη τραγούδι σε στίχους Κώστα Φασουλά και μουσική Σοφίας Νάτσιου από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Άδεια ρούχα», είναι ένα ξεχωριστό ζεϊμπέκικο που «συνομιλεί» με την τραγική ηρωίδα της «Μεγάλης χίμαιρας» του Μ. Καραγάτση.

Ο συγκινητικός χορός της Φωτεινής για τη «Μαρίνα» του Μ. Καραγάτση (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα ευαίσθητο ζεϊμπέκικο ευθείας ψυχικής απεύθυνσης από γυναίκα προς γυναίκα, που εκμηδενίζει κάθε απόσταση, χρονική ή άλλη.

Αυτή είναι η «Μαρίνα», το νέο τραγούδι με ερμηνεύτρια τη Φωτεινή Βελεσιώτου, σε μουσική της Σοφίας Νάτσιου και διά χειρός του στιχουργού Κώστα Φασουλά, που κυκλοφορεί από το Ogdoo. Στο καλλιτεχνικό video του τραγουδιού, που επιμελήθηκε ο Giuseppe Vieri, πρωταγωνιστεί η Μυρτώ Αλικάκη.

Τον στιχουργό του τραγουδιού ενέπνευσε η ιστορία της τραγικής ηρωίδας της «Μεγάλης χίμαιρας» του Μ. Καραγάτση. Απαντώντας στην ερώτησή μας τι ήταν αυτό που τον συγκίνησε στην ιστορία της Μαρίνας, ώστε να της απευθυνθεί μέσω των στίχων του, ο Κώστας Φασουλάς μάς απάντησε: «Η ανθρώπινη μοίρα. Ο βηματισμός της γυναίκας του παρελθόντος, η οποία συναντά το ίδιο αίνιγμα με το δικό της στη γυναίκα τού σήμερα». Και αυτή ακριβώς η σύνδεση της γυναίκας του παρελθόντος με τη γυναίκα τού σήμερα, που αναφέρει ο στιχουργός, βρήκε ιδανικό «αγωγό», με το τραγούδι της, τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η στρωτή μουσική της Σοφίας Νάτσιου και η όμορφα επιμελημένη ενορχήστρωση του Κώστα Παρίσση, με τη συμμετοχή και κορυφαίων μουσικών όπως ο Βαγγέλης Καρίπης στα κρουστά, ο Haig Yazdjian στο ούτι και ο Γιώργος Κοντογιάννης στη λύρα, συνηγορούν σε ένα καλαίσθητο μουσικό αποτέλεσμα, που δεν εκβιάζει το συναίσθημα και επενδύει στη δεύτερη και στην τρίτη ακρόαση του τραγουδιού.

Τέλος, με τη συνολική παρουσία της η Φωτεινή Βελεσιώτου στη «Μαρίνα», τόσο με την άμεση συναισθηματικά ερμηνεία της όσο και με τον συγκινητικό ζεϊμπέκικο χορό της, που μας άγγιξε πραγματικά, σφράγισε προσωπικά το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ