Αλβανία: Εβδομάδα αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό (video)

Στη γειτονική Αλβανία, υπάρχει μια πρωτοβουλία από την αλβανική κυβέρνηση, με όνομα "Η Αλβανία καλωσορίζει/υποδέχεται τον κόσμο". Στα πλαίσια αυτής της οργάνωσης, διοργανώνονται κάποιες διαπολιτισμικές εβδομάδες, αφιερωμένες κάθε φορά σε διαφορετικά κράτη.

Αλβανία: Εβδομάδα αφιερωμένη στον Ελληνικό πολιτισμό (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργήσει γέφυρες επικοινωνίας με άλλα κράτη, ώστε ο κόσμος να πάρει μια γεύση από άλλα μέρη και πολιτισμούς.

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Γαλλία, αυτή η εβδομάδα (22-29 Μαΐου) είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό με εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις (Τίρανα, Φιέρ, Σκόδρα, Κορυτσά).

 

Η «εβδομάδα ελληνικού πολιτισμού» διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα, του Δήμου Τιράνων και του Αλβανικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συνεργασία επισφραγίστηκε με την παρουσία της υπουργού πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στα Τίρανα για την έναρξη της εβδομάδας.

Οι εκδηλώσεις εγκαινιάστηκαν εχθές, Δευτέρα (24/5) στα Τίρανα και το πρόγραμμα είναι πολύ πλούσιο και συμπεριλαμβάνει καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, γαστρονομικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ