29 & 30 Απριλίου: Τρία έργα από τέσσερις νέες χορογράφους στο Θέατρο Ροές

Δύο βραδιές αφιερωμένες σε νέους χορογράφους θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Αθήνα) το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου.

29 & 30 Απριλίου: Τρία έργα από τέσσερις νέες χορογράφους στο Θέατρο Ροές
ΠΡΟΒΟΛΗ

Δύο βραδιές αφιερωμένες σε νέους χορογράφους θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Αθήνα) το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου.

Phew

Η Ιωάννα Βρετακάκου και η Μελίνα Μελίνα Παντζάρη θα ανοίξουν τη βραδιά νέων χορογράφων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου, στο Θέατρο Ροές, με μια κινητική έρευνα επάνω στο τόσο απλό και τόσο περίπλοκο σύστημα της αναπνοής που μας γίνεται εξάρτηση. Μια παράσταση χορού για τον αέρα που μπορεί να μας συνδέσει και γίνεται η κινητήριος δύναμη της επικοινωνίας μας. Phew, μια παράσταση για τον αέρα που υπάρχει και εγκλωβίζεται, εκείνον που μας κάνει να υπάρχουμε από κοινού. Η παράσταση μοιάζει να κατευθύνεται από το μπαλόνι που ‘κυριαρχεί’ στη σκηνή και οπτικοποιεί όλα τα συστήματα στα οποία ζούμε ως ‘εξουσιαστές’ και τον πλαστικό κόσμο που χρησιμοποιούμε ασύδοτα.

Συντελεστές

Χορογραφία- Σκηνοθεσία- Ερμηνεία: Βρετακάκου Ιωάννα, Μελίνα Παντζάρη

Μουσική σύνθεση: Αβραμίδης Γιώργος, Πλάτων Νικόλας, Σακελλαρόπουλος Χρυσόστομος

Μουσικοί επί σκηνής: Αβραμίδης Γιώργος, Σακελλαρόπουλος Χρυσόστομος

Σύμβουλοι χορογράφων: Μαγκαφωση Ξανθίππη, Μπεκιάρης Σπύρος

Δεν φοβάμαι

Το κοινό, στη συνέχεια, θα παρακολουθήσει μια performance για τον φόβο, τα όνειρα που έμειναν πίσω και την προσπάθεια των ανθρώπων να ισορροπήσουν.  

Μια πέτρα έκλεισε το δρόμο σου. Θα μείνεις να την κοιτάς; Φοβάσαι;

Τα σώματα των δύο χορευτών, Σμαρώς Κεπαπτσόγλου και Γεωργίου Παπαδόπουλου, αμφισβητούνται, παλεύουν και συνυπάρχουν επί σκηνής, σε μια αέναη προσπάθεια να ζήσουν το όνειρο.

Συντελεστές

Σύλληψη ιδέας/Χορογραφία: Κεπαπτσόγλου Σμαρώ

Performers: Κεπαπτσόγλου Σμαρώ, Παπαδόπουλος Γεώργιος

Μουσική: Nick Cave και Ludovico Einaudi

Ποίημα: Μαυροδόντη Ελένη

Ηχογραφημένες φωνές: Ντουλάκη Ειρήνη και Ντόβας Χρήστος

Φωτισμός: Σολδάτος Πάνος

LAGO

Η Μαρτίνα Κώστα-Diankova, στο τρίτο και τελευταίο μέρος της βραδιάς, θα παρουσιάσει το πρώτο μέρος του project-work in progress LAGO.

Εμπνευσμένη από το παιδικό παιχνίδι «έχεις λαγό;» και τη μουσικότητα που προκύπτει από τον παιδικό αυτό ‘γλωσσοδέτη’, λίγο πριν την κρίση των τριάντα και χορεύοντας μία «σπασμένη» μπαλετική φόρμα, της οποίας η μουσική υπόκρουση αποτελεί έκπληξη για τον θεατή, θα ερευνήσει επί σκηνής το προβοκατόρικό ερώτημα: «Έχεις οντισιόν; Έχω οντισιόν. Έχεις πιθανότητες;»

Ένας μυσταγωγικός και απόκοσμος χορός, που σκοπό έχει να εξαγνίσει τη νεαρή χορεύτρια, σαν άλλη Μαρία-Μαγδαληνή που απαλλάσσεται από τα «επτά δαιμόνια», ενώ το κοινό θα κληθεί να «παρασημοφορήσει» την καλλιτέχνη, καθώς εκείνη έρχεται, απροσδόκητα, αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής.

*Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στη δημιουργία της παράστασης προσφέροντας pointes και στη σχολή χορού Danza Sueño.

Συντελεστές:

Χορογραφία/εκτέλεση: Μαρτίνα Κώστα

Μουσική: ArturoGui

Κοστούμια: MarDi creations

Φωτισμοί: Πάνος Σολδάτος

Φωτογραφίες: alegi

Σχεδιασμός αφίσας: alegi

Υπεύθυνη θεάτρου: Χριστίνα Σουγιουλτζή

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ανδριάνα-Άννα Τσιότσιου

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: Θέατρο Ροές: 2103474312/Ticket Services

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ