Χρήστος Βακαλόπουλος: Κυκλοφορούν ξανά τα βιβλία του

Μπορεί να έχουν περάσει 31 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατό του, ωστόσο τα βιβλία και το πνεύμα του μεγάλου Χρήστου Βακαλόπουλου προσελκύουν ακόμα το ενδιαφέρον των αναγνωστών και ιδιαίτερα των νέων.

Χρήστος Βακαλόπουλος: Κυκλοφορούν ξανά τα βιβλία του
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ευχάριστα καλοκαιρινά νέα για το αναγνωστικό κοινό, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση των εκδόσεων Εστία, τα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου κυκλοφορούν και πάλι έπειτα από χρόνια.

Το πρώτο βιβλίο που κυκλοφορεί είναι «Η γραμμή του ορίζοντος», ενώ και οι υπόλοιποι εξαντλημένοι τίτλοι πρόκειται να ανατυπωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Είναι γεγονός ότι τελευταία χρόνια είναι πάρα πολλοί εκείνοι, οι οποίοι αναζητούν τα εξαντλημένα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου (1956-1993) σε διάφορες ιστοσελίδες με μεταχειρισμένα βιβλία, ακόμα και παλαιοβιβλιοπωλεία, με τις τιμές στα δυσεύρετα και συλλεκτικά αντίτυπα να έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. 

Ο Χρήστος Βακαλόπουλος (1956-1993) ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός. Μεγάλωσε στην Κυψέλη, μια περιοχή η οποία πρωταγωνιστεί στα έργα του.

Συνεργάστηκε επί πολλά συναπτά έτη με τα περιοδικά «Σύγχρονος Κινηματογράφος», με το «Αντί», ενώ αρθρογραφούσε και στην «Αυγή». Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Το 1980 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Υπόθεση μπεστ-σέλερ». Στη συνέχεια εξέδωσε τα βιβλία «Οι πτυχιούχοι», «Νέες Αθηναϊκές ιστορίες», «Δεύτερη Προβολή» με το γνωστότερό του, «Η γραμμή του ορίζοντος» να κυκλοφορεί το 1991.

Έγραψε και σκηνοθέτησε μικρού μήκους ταινίες, ενώ συνεργάστηκε στα σενάρια των ταινιών του Σταύρου Τσιώλη και του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Όλγα Ρόμπαρντς» κέρδισε το Βραβείο Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πέθανε στις 29 Ιανουαρίου του 1993, σε ηλικία 37 ετών. 

Από την ταινία «Όλγα Ρόμπαρντς».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ