«Όνειρο Θερινής Νυχτός», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από τις θεατρικές ομάδες «Άπλετοι Κήποι» και «ΠάντεςPanic»

Οι θεατρικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων «Άπλετοι Κήποι» και «ΠάντεςPanic» παρουσιάζουν την παράσταση «Όνειρο Θερινής Νυχτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αφροδίτης Παρζακώνη στο Ανοικτό Θεατράκι Φλώρου και Λάμψα στους Αμπελόκηπους, το τριήμερο 13, 14 και 15 Ιουλίου 2024.

«Όνειρο Θερινής Νυχτός», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από τις θεατρικές ομάδες «Άπλετοι Κήποι» και «ΠάντεςPanic»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είδα ένα όνειρο. Μπορεί να χάσει κανείς το νου του για να ειπεί τι όνειρο ήταν»

Τα πάντα χωράνε στο όνειρο και τον έρωτα. Κανείς και τίποτα δεν περισσεύει. Όλα επιτρέπονται. Τα αδύνατα γίνονται δυνατά και οι κρυμμένες πτυχές του υποσυνειδήτου βρίσκουν τρόπο να αναγεννηθούν. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, είναι αστείος, γελά με τη φθαρτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, μας μεταμορφώνει, γεννά χάος, καταδυναστεύει θεούς και ανθρώπους.  Όταν διαταράσσεται, ο κόσμος μπαίνει σε αταξία. 

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο ονειρόδραμα «Όνειρο Θερινής Νυχτός», ξετυλίγει με περίτεχνη μαεστρία τη δυναμική του θεάτρου ως μαγικό φίλτρο για τη δημιουργία νέων κόσμων, παίζει με την ισορροπία και την ανισορροπία, δημιουργεί έναν ύμνο στη φύση και τον έρωτα, στο όνειρο και τη φαντασίωση, στην αγνή αγάπη και την ερωτική μανία. 

Όπως σε ένα όνειρο η αλήθεια και η φαντασία γίνονται ΕΝΑ δημιουργώντας ένα ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ, με αυτό τον τρόπο οι Άπλετοι Κήποι και οι ΠάντεςPanic παρατηρούν το συνειδητό της σύγχρονης πραγματικότητας και το ασυνείδητο του ονείρου δημιουργώντας μια ΣΥΝΘΕΣΗ κινητικών εικόνων και πρωτότυπης μουσικής μαζί με επιλεγμένα τραγούδια από τόπους μακρινούς και κοντινούς.

Ενημερωθείτε αναλυτικότερα για την παράσταση στο event στο Facebook.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976924128 / 6975939970 Email:  / PM στη σελίδα Facebook (Apletoi.Khpoi) & Instagram (apletoi.kipoi)


INFO:

Σκηνοθεσία - Εμψύχωση: Αφροδίτη Παρζακώνη

Βασισμένο στις μεταφράσεις των Βασίλη Ρότα, Ερίκου Μπελιέ και Κώστα Αντωνίου

Επιμέλεια κειμένου: Οι ομάδες

Video teaser: Αμαλία Χριστακοπούλου, Μυρτώ Γάτσιου

Photo credits: Μυρτώ Γάτσιου (επιμέλεια: Μαρίνα Κλάδη)

Μουσική σύνθεση: Ανδρέας Μιχαλός

Μουσικοί: Ανδρέας Μιχαλός (Πιάνο), Κώστας Μαλαχίας (Κιθάρα, κρουστά, φλογέρα), Κύνθια Βουκουβαλίδου (βιολί), Αντιγόνη Μπαφέτη (τραγούδι)

Επιμέλεια ήχου: Λευτέρης Ξάνθης

Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Σηφάκης

Κοστούμια: Βεστιάριο teARTro

……………………………

Παρουσίαση ομάδων:

Άπλετοι Κήποι και ΠάντεςPanic

Η θεατρική ομάδα "Άπλετοι Κήποι" και το θεατρικό εργαστήρι ΠάντεςPanic ανήκουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων με έτος δημιουργίας το 2001 και το 2012 αντίστοιχα. Με βασική μέθοδο του Θεατρικού Παιχνιδιού και μέσα από την τεχνική της Σωματικής Έκφρασης, τη διαδικασία της Αναπαράστασης και το Παιχνίδι των Ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα Κίνηση/Έκφραση/Λόγος. Πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο ΔΟΜΗΣΗ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ – ΣΥΝΘΕΣΗ.

Οι δύο αυτές ομάδες εκτός από τις παραστάσεις τους ως ανεξάρτητες ομάδες, έχουν και μια πορεία με δράσεις τόσο στην περιοχή των Αμπελοκήπων όσο και σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, στη Σχολή Καλών Τεχνών, στην Τεχνόπολη, Ταινιοθήκη της Ελλάδος κ.ά.. Επιπλέον, έχουνλάβει μέρος στα φεστιβάλ: Athens Art Festival, Wine and Art Festival, Balkans Beyond Borders Short Film Festival - Athens Edition.

Οι παρουσιάσεις τους ξεχωρίζουν για την κινησιολογική λεπτομέρειά τους, τη σύνθεση εικόνων (εικαστικό θέατρο), τη δημιουργική χρήση του συνόλου, την πρωτότυπη μουσική, τη δημιουργία εγκαταστάσεων, live performances και θέατρο δρόμου. Οι δράσεις της στοχεύουν στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της τέχνης του θεάτρου και την παίδευση αυτού μέσα από θεατρικά κείμενα.

Υπεύθυνη των ομάδων από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα είναι η Αφροδίτη Παρζακώνη, Παιδαγωγός Θεάτρου, Σκηνοθέτης, Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού

Πιο συγκεκριμένα, η θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι έχει πραγματοποιήσει μια σειρά παραστάσεων από το 2003  "Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος" "Έρωτας σε παλιούς και μοντέρνους καιρούς", "Ανάποδα γυρίσαν τα ρολόγια", "Γαλιλαίος Γαλιλεϊ" του Μπρεχτ, "Στο Cabaret του Κιτρίνου γάτου" του Λάκη Κουρετζή, "Κωμωδίνω", "Το τρελο – τρελο ταξιδι του Αϊνσταιν", "Αντι•κειμενα", "ScarS", "Kοκκινη κλωστη μας δενει", "Cinecitta" - Θ. Παπαθανασίου, Μ. Ρέππα / Α. Μάνου, “UNDER MILK WOOD” του Dylan Thomas,“7 κάδρα αναζητούν θεατή “,  «Ο Δείπνος των Κυψελών» και «Ένας Δείπνος στο Παγκράτι» βασισμένα στον Δείπνο του Ι. Καμπανέλλη και το «Όσο κρατάει μια αναπνοή» βασισμένο στο  “Η κίνηση μιας θλιμμένης πατούσας” του Λάκη Κουρετζή.

Στα χρόνια της δράσης της, έχει συνεργαστεί με φορείς όπως η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η Γενική γραμματεία νέας γενιάς, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Νίκαιας, το Αττικό Άλσος και με Φεστιβάλ όπως το Wine&Art Festival (WAF), το Balkans Beyond Borders Short Film Festival, το Athens Art Festival. Εκτός από παραστάσεις έχει πραγματοποιήσει performances, παρουσιάσεις βιβλίων, θέατρο δρόμου και θεατρικές παρουσιάσεις σε συνεργασία με τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων. 

Το θεατρικό εργαστήρι ΠαντεςPanic με μια μεγάλη εμπειρία θεατρικών εργαστηρίων και αυτοσχεδιασμών πραγματοποίησε την πρώτη του παράσταση για την παρουσίαση του βιβλίου το Κορίτσι του Τεκέ του Γιάννη Τσιαντή.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ