Η Αντίπαρος γεμίζει ποίηση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αντίπαρος Εν Πλω", αντλώντας έμπνευση από την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης διοργανώνει τη δράση «Η Αντίπαρος γεμίζει ποίηση».

Η Αντίπαρος γεμίζει ποίηση

Όπως σημειώνει ο πολιτιστικός σύλλογος "Αντίπαρος Εν Πλω":

Aντλώντας έμπνευση από την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σκεφτήκαμε να βρούμε έναν τρόπο να την τιμήσουμε με το να αναρτήσουμε σε πολλά σημεία του χωριού ποιήματα. Χρησιμοποιήσαμε παλιά ξύλα, ή άλλα που είχαν άλλη χρήση και τα βάψαμε. Γράψαμε σε αυτά πάνω από 50 ποιήματα και τα σκορπίσαμε στο χωριό για μια εβδομάδα ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν σε κάποιο πέρασμά τους ή στη βόλτα τους.
Ευχόμαστε η δράση αυτή να μεταδώσει λίγη από τη μαγεία της ποίησης στο νησί μας.

«Αν η ομορφιά μπορεί να σώσει τον κόσμο,
η ποίηση μπορεί να τον ομορφύνει.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ας πλησιάσουμε
ο ένας τον άλλον μέσα από το μοίρασμα των στίχων.
Ας ζήσουμε αυτή τη συνθήκη γύρω μας, στον δρόμο,
στον τοίχο, στο μυαλό μας.
Ας κάνουμε έναν "ελιγμό ευτυχίας" ταξιδεύοντας
μέσα στις λέξεις των ποιητών.
Ας σταθούμε μπροστά σε ένα ποίημα, κρεμασμένο σε κοινή θέα.
Ας λυτρωθούμε από την τέχνη του λόγου, μέσα από τη συλλογή ποιημάτων που θα γεμίσουν την Αντίπαρο».

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.