Έκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία λόγω πανδημίας με τροπολογία Κεραμέως - Σταϊκούρα

Εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση σε φορείς της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των «έκτακτων αναγκών» που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και την «ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου» προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το ύψος της επιχορήγησης θα καθοριστεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Έκτακτη επιχορήγηση στην Εκκλησία λόγω πανδημίας με τροπολογία Κεραμέως - Σταϊκούρα

Εφάπαξ έκτακτη επιχορήγηση σε φορείς της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των «έκτακτων αναγκών» που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και την «ενίσχυση του φιλανθρωπικού τους έργου» προβλέπει τροπολογία που υπογράφουν η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Σκυλακάκης. Το ύψος της επιχορήγησης θα καθοριστεί με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Όπως αποκαλύπτει το thepressproject.gr, η τροπολογία κατατέθηκε στο κατεπείγον νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις «έκτακτες ρυθμίσεις λόγω κορωνοϊού» και προβλέπει την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014.

Σκοπός της επιχορήγησης είναι, όπως αναφέρεται, «η αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορωνοϊού» και η «ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους». Η επιχορήγηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ προβλέπεται να είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν θα συμψηφιστεί με άλλες υποχρεώσεις.

Το ύψος της επιχορήγησης δεν είναι ακόμα γνωστό, καθώς όπως αναφέρεται, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι θα οριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.