Στέρηση μισθού σε ειδικευόμενους στον "Ευαγγελισμό" - «Δίνουμε διπλή μάχη, ενάντια στον κορονοϊό και στο υπουργείο Υγείας» (video - εικόνες)

Απο το χειροκρότημα, στο ρεβανσισμό και στις διώξεις εργαζομένων. Αυτό καταγγέλλουν πολλοί υγειονομικοί εργαζόμενοι σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.
Σήμερα στον «Ευαγγελισμό» δεκάδες εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, σχετικά με τη στέρηση μισθού που επιβλήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου σε ειδικευόμενους γιατρούς που τόλμησαν να μιλήσουν δημόσια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στέρηση μισθού σε ειδικευόμενους στον

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ρεβανσιστικού χαρακτήρα αποφάσεις καθώς όπως υποστηρίζουν, τιμωρούνται εργαζόμενοι επειδή οι ίδιοι καταγγέλλουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο, όπου, έχει επωμισθεί ένα τεράστιο βάρος λόγω της πανδημίας και όπως αναφέρουν πλέον τίθεται θέμα προστασίας της υγείας και των ασθενών και των υγειονομικών υπαλλήλων.  

Συγκεκριμένα, η διοίκηση επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 15 και 5 ημερών, σε δύο ειδικευόμενους γιατρούς.

Στην σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, αναφέρεται πως οι ποινές στους δυο γιατρούς επιβλήθηκαν «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του αναπληρωτή διοικητή» και για «απείθεια». «Να είστε περισσότερο προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου», υπογραμμίζει η απόφαση της διοίκησης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN εκπρόσωπος των εργαζομένων, δήλωσε πως οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δίνουν μια διπλή μάχη.
Πρώτα απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες, «στα χιλιάδες κρούσματα, σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν αυτή την απίστευτα επιβαρυμένη κατάσταση και μια δεύτερη μάχη απέναντι σε μια αυταρχική στάση, τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και διαφόρων διοικήσεων πολλών νοσοκομείων που ουσιαστικά αντί να βοηθήσουν του υγειονομικούς έχουμε μια επιθετική στάση με τελευταίο κερασάκι στη τούρτα ήταν αυτό το συμβάν με τη στέρηση μισθού από τους συναδέλφους»

Ακολουθήστε το 2020mag.gr στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.