#Φουρθιώτης_gate: Ομολόγησε για την αστυνομική φρουρά ο Χρυσοχοΐδης (video)

Με σηκωμένο δάχτυλο και προσβλητικό για τη νοημοσύνη των πολιτών ύφος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχθηκε επισήμως την αστυνομική προστασία που απολάμβανε ο Μένιος Φουρθιώτης.

#Φουρθιώτης_gate: Ομολόγησε για την αστυνομική φρουρά ο Χρυσοχοΐδης (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως συνηθίζει βέβαια, όχι μόνο δεν είχε απολογητική διάθεση, αλλά επιχείρησε για άλλη μια φορά να σηκώσει το δάχτυλο. «Να είναι πολύ προσεκτικοί κάποιοι διαπρύσιοι ηθικοπλάστες. Η Αστυνομία στην υπόθεση φύλαξης, αξιολογεί κινδύνους όχι πρόσωπα και χαρακτήρες. Αλίμονο εάν οι υποκειμενικές κρίσεις για την προσωπικότητα του κάθε αιτούντος προστασία, παρεισφρέουν στην αξιολόγηση του κινδύνου. Έχουμε κράτος δικαίου, δεν στιγματίζουμε, δεν λυντσάρουμε, είναι βαθιά αντιδημοκρατικό, είναι αδιανόητο να βγαίνουν έντυπα με τίτλους “μας κυβερνούν αυτοί που έδωσαν προστασία στον τάδε», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Προηγουμένως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδής, απαντώντας σε σχετική, επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη, είχε παραδεχθεί ότι από τον Μαΐο του 2020 είχαν διατεθεί αστυνομικοί στον παρουσιαστή, ισχυρίστηκε ότι ποτέ η Αστυνομία δεν διέψευσε τη φύλαξη, αλλά η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της στις 24 Μαρτίου, είχε υποστηρίξει ότι τα σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».
Για να δικαιολογήσει μετά από τόσες μέρες τις συνεχόμενες παλινωδίες, ισχυρίστηκε πως η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ είχε να κάνει με τον αριθμό των αστυνομικών. Τα όσα είπε στη συνέχεια, έχουν τρομερό ενδιαφέρον καθώς συνέδεσε την αύξηση της αστυνομικής φρουράς και την 24ωρη φύλαξη της οικίας του τηλεπαρουσιαστή, ακόμα και με το θέμα Κουφοντίνα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως καθόλη την ομιλία του στη Βουλή, δεν ονομάτισε σε κανένα σημείο τον Μένιο Φουρθιώτη.

«Τον παρουσιαστή τον φύλαγε 1 άτομο τον Μάιο του 2020, τον Αύγουστο 2020 υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή που συνεδριάζει ανά τρίμηνο αποφάσισε τον Νοέμβριο τη διάθεση ενός ακόμη για ένα τρίμηνο.
Στις 13 Ιανουαρίου – μετά από εμπρησμό αυτοκινήτου στο Epsilon TV όπου εργάζεται- διατάχθηκε η διάθεση και τρίτου αστυνομικού, μιας υπηρεσιακής μοτοσικλέτας και η επιτήρηση- όχι φύλαξη της οικίας του. Αυτά τα πρόσθετα  μέτρα άργησαν να διατεθούν, δόθηκαν μετά τα μέσα Φεβρουαρίου. Στα μέσα Μαρτίου υπήρξε συνολική αύξηση των μέτρων προστασίας λόγω θέματος Κουφοντίνα. Υπήρχαν επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών και πολλές απειλές σε ΜΜΕ. Τότε αυξήθηκε η συνοδευτική αστυνόμευση με 4ο αστυνομικό, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και διατάχθηκε 24ωρη φύλαξη της οικίας του με 4 άτομα», παραδέχθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παρόλο που η αστυνομία φύλαγε έναν τηλεπαρουσιαστή με πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και φερόμενα εμπλεκόμενο σε διάφορες υποθέσεις που ερευνά η δικαιοσύνη, αναφέρθηκε σε «ανεμιστήρα της λάσπης» γιατί όπως προσπάθησε να δικαιολογηθεί «ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο».

Φυσικά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχασε την ευκαιρία να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων μηνών, κάνοντας επίθεση στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αποκαλώντας τους «τζάμπα δικαστές του Twitter», ενω μίλησε για «κάλπικη επίθεση κατά της αστυνομίας» και «καραμέλες της αστυνομικής βίας», όταν ακόμα και στο εξωτερικό έχουν γίνει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας στην Ελλάδα, η οποία αποδεικνύεται και από τις εκθέσεις έγκυρων διεθνών οργανισμών και Μέσων, όπως το ECONOMIST, το οποίο  πρόσφατα κατέταξε την Ελλάδα στην κατηγορία των «Ελαττωματικών Δημοκρατιών».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ