Διάγγελμα για τραυματισμένο αστυνομικό - Ούτε λέξη για δολοφονημένο δημοσιογράφο

Δεν είχαν πρεάσει παρα μόνο λίγα λεπτά μετά τον τραυματισμό αστυνομικου από άγνωστο στη Νέα Σμύρνη και ο πρωθυπουργός βγήκε -χωρίς γραβάτα και επιτηδευμένα ταλαιπωρημένος- για διάγγελμα υποστήριξης της τάξης και της ασφάλειας. Ήταν το σήμα που περίμεναν οι δυνάμεις καταστολής για το πρωτοφανές αστυνομικό πογκρόμ εναντίον πολιτών που ακολούθησε στην περιοχή.
Μια ημέρα μετά τη δολοφονία δημοσιογράφου στη χώρα και ο πρωθυπουργός δεν έχει βγάλει κουβέντα. Ούτε μια ανάρτηση στο twitter για τα μάτια του κόσμου.

Διάγγελμα για τραυματισμένο αστυνομικό - Ούτε λέξη για δολοφονημένο δημοσιογράφο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Την ώρα που η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν, ακόμα και με μια υποκριτική ανάρτηση στα ελληνικά στο twitter, εξέφραζε την ανησυχία της για τη δολοφονία του Γιώργου Καραΐβάζ, ο πρωθυπουργός αναρτούσε το συλλυπητήριο τηλεγράφημα για τον θάνατο του Φίλιππου της Αγγλίας, που απεβίωσε λίγο πριν φτάσει τα 100 χθες.

Επίσης την ίδια ώρα, στον επίσημο λογαριασμό της ΝΔ, δεν έγραψαν ούτε μια λέξη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
Θυμόμαστε όμως πολύ καλά τα άμεσα αντανακλαστικά του κυβερνόντως κόμματος όταν μέλη του Ρουβίκωνα είχα γράψει με... δολοφονικούς μαρκαδόρους τους τοίχους έξω απ' την οικία του Άρη Πορτοσάλτε.

UPDATE:

Μια μέρα μετά τη δολοφονία, δηλαδή σήμερα (10/04), ο πρωθουργός εδέησε να κάνει μια τυπική... ανάρτηση στο twitter.

Είναι σημαντικό πάντως πως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «η αστυνομία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι ένοχοι», καθώς ακόμα καταβάλλει προσπάθεια να βρεθούν οι ένοχοι της προηγούμενης δολοφονίας δημοσιογράφου στην Ελλάδα. Του Σωκράτη Γκιόλια. Επίσης επί θητείας του, στο συγκεκριμένο υπουργείο, πριν 11 χρόνια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ