"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ": «Μητσοτάκης και V+O δημιούργησαν την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" - Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια»

Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, του Γιάννη Κουρτάκη, δεν αφήνει απλά υπονοούμενα, αλλά περιγράφει με ακρίβεια πως το Γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού, μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία (V+O) και ένας εκδότης, δημιούργησαν την εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, «ξοδεύοντας κάτι εκατομμύρια», ενώ αφήνει υπονοούμενα και για συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της V+O, Θωμά βαρβιτσιώτη (αδερφού του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών). 

ΠΡΟΒΟΛΗ

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ γράφει: «Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα "Φιλελεύθερος". Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το "Ευαγγέλιο" του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο»

Μιλάμε δηλαδή σχεδόν για καταγγελία, έστω και υπο την μορφή παραπολιτικού σχολίου, που γεννά ερωτήματα, ίσως και ποινικής φύσεως.

Η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη μπορεί να στηρίζει φανατικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά φαίνεται πως η απότομη πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, έχει δημιουργήσει ανασφάλειες, τριγμούς και παιχνίδια εξουσίας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ