«Μόνο για το σόου ήρθε ο Μητσοτάκης - 23 από τα 40 νοικιασμένα λεωφορεία έχουν βλάβη» (video)

Δεν ξέρεις από που να το πιάσεις κάθε μέρα. Ακόμα και τα καλά, ομολογουμένως, στημένα επικοινωνιακά σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλήγουν σε φιάσκο. Νέο επεισόδιο σήμερα, η σοβαρή καταγγελία εργαζομένων στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Πέτρου Ράλλη, το οποίο επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για να του παρουσιάσουν τα "καινούργια" λεωφορεία.

«Μόνο για το σόου ήρθε ο Μητσοτάκης - 23 από τα 40 νοικιασμένα λεωφορεία έχουν βλάβη» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Κατά τη διάρκεια σημερινής (12/4) αυτοψίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη και τα 9 λεωφορεία που βρίσκονται στο συγκεκριμένο αμαξοστάσιο βρίσκονταν ακινητοποιημένα. χωρίς να πραγματοποιούν σήμερα δρομολόγια.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους συνολικά από τα 40 λεωφορεία που νοίκιασε το υπουργείο Μεταφορών, σε δρομολόγια μπήκαν μόνο τα 17 αφού όλα τα υπόλοιπα 23 παρουσίασαν βλάβη.
Αυτό που είχε όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ομολογία των οδηγών, πως η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο αμαξοστάσιο έγινε «μόνο για το σόου».

Συγκεκριμένα, οδηγοί και εργαζόμενοι εξέθεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε από το επιτελείο του (με χρήση μάλιστα drones για εναέριες εικόνες) καθώς όπως είπαν, τα χθεσινά πλάνα που είδαν οι τηλεθεατές από τα Δελτία Ειδήσεων για τα δήθεν καινούργια λεοφωρεία που έβγαλε στην κυκλοφορία το υπουργείο Μεταφορών, όχι μόνο είναι νοικιασμένα, αλλά πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα προς χρήση.

«Μόνο την Παρασκευή για το σόου» ακούγεται να λέει εργαζόμενος του αμαξοστασίου της ΟΣΥ, απαντώντας στον Νίκο Παππα, σχετικά με το αν έχουν κάνει δρομολόγια τα συγκεκριμένα ακινητοποιημένα οχήματα,. «Βγήκανε και μπήκανε μέσα. Βγήκανε μόνο και καλά να κάνουνε τη διαδικασία», είπε συνεχίζοντας, με τον Νίκο Παππά να ρωτάει «Την κάνανε τη βάρδιά τους τελικά;» και τον εργαζόμενο να απαντάει αφοπλιστικά «όχι, όχι, καθόλου όχι, αυτά που βγήκαν από την Πέτρου Ράλλη ήταν για τις φωτογραφίες. Δύο μείνανε στο δρόμο και τα υπόλοιπα τα επιστρέψανε μέσα».
«Μόνο για το σόου», είπε παρεμβαίνοντας άλλος εργαζόμενος.

 

 

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση με τους εργαζομένους, δήλωσε ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, πως «τα πολυδιαφημισμένα λεωφορεία που παρελήφθησαν βρίσκονται ακινητοποιημένα με βλάβες στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ. πρόκειται για λεωφορεία με 500.000 -700.000 χιλιόμετρα τα οποία νοικιάζονται για 150.000 ευρώ ενώ με λίγα χρήματα περισσότερα θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε καινούργια».

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ντροπή για το επιβατικό κοινό και τόνισε πως τα συγκεκριμένα λεωφορεία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας για την πανδημίαα καθώς έχουν ελάχιστα παράθυρα, ενώ είναι ακατάλληλα και για ΑμεΑ.

Λίγο νωρίτερα είχε κάνει και δηλώσεις στο αμαξοστάσιο της Πέτρου Ράλλη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ