Σοκαριστική επιβεβαίωση από Βούλτεψη: «Σιγά τα πρακτικά - Τα πιο ανώδυνα βρήκατε» (video)

Με μια κυνική και σοκαριστική παραδοχή, που προφανώς της "ξέφυγε" εν τη ρήμη του λόγου σε ζωντανή μετάδοση, η υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη αποκάλυψε πως τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αποκάλυψε πριν δύο μέρες η "Κυριακάτικη Δημοκρατία" ήταν «τα πιο ανώδυνα».

Σοκαριστική επιβεβαίωση από Βούλτεψη: «Σιγά τα πρακτικά - Τα πιο ανώδυνα βρήκατε» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε πάνελ της εκπομπής "Καλημέρα Ελλάδα" η βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, επιβεβαίωσε σήμερα (20/04), δύο μέρες μετά την αποκάλυψη της εφημηρίδας "Δημοκρατία", όχι μόνο την ύπαρξη πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αλλά και το ότι υπάρχουν πολύ πιο επώδυνα στοιχεία από αυτά που δημοσιεύθηκαν.

«Μα δεν ήταν και τίποτα σπουδαία πρακτικά αυτά που βρήκατε, τα πιο ανώδυνα βρήκατε», ήταν η αυθόρμητη απάντηση της Σοφίας Βούλτεψη, στον δημοσιογράφο της "Αυγής", Νίκο Σβέρκο, που εκείνη τη στιγμή ανέλυε την επιβολή των κυβερνητικών αποφάσεων, μέσω του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Άκη Σκέρτσου στην επιτροπή επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, όπως αποκαλύφθηκε από τα πρακτικά της επιτροπής που βγήκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο (18/04). Μια αποκάλυψη που φυσικά αποσιωπήθηκε από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Όπως ήταν φυσικό, η κυνική παραδοχή της υφυπουργού Μετανάστευσης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση, τόσο του δημοσιογράφου, όσο και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Φάμελλου, που επίσης συμμετείχε στο πάνελ.
Στη συνέχεια η Σοφία Βούλτεψη προσπάθησε ανεπιτυχώς να "μαζέψει" το θέμα, κάνοντάς το όμως ακόμα χειρότερο, λέγοντας «εννοώ ότι δεν έγινε και κανένας μεγάλος καυγάς για το πιο ανώδυνο θέμα, το self test», με τον Νίκο Σβέρκο, όμως να της υπενθυμίζει ότι τα έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δεν ήταν για μόνο για τα self test.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Να υπενθυμίσουμε πως στην αποκάλυψη της εφημερίδας "Δημοκρατία" και σύμφωνα με τα πρακτικά, ο υπουργός Επικρατείας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, φαίνεται να δίνει την κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούν οι εισηγήσεις των επιστημόνων και οι ανακοινώσεις τους.

«Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε στα μέλη της επιτροπής ότι κρίνεται απαραίτητη η αναπροσαρμογή των εφαρμοσμένων μέτρων, ώστε να υπάρξει εκτόνωση των πολιτών και να επαναλειτουργήσουν δραστηριότητες που έχουν τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στην επιδημιολογική εικόνα, η οποία εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη» αναφέρεται συγκεκριμένα στα έγγραφα που διέρρευσαν.

Επίσημη θέση της κυβέρνησης μέχρι στιγμής είναι πως «δεν κρατούνται πρακτικά στις συνεδριάσεις της επιτροπής» 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ