Μέλος Επιτροπής: Είμαι αντίθετoς με το ακαταδίωκτο - Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις αποφάσεις (video - ηχητικό)

Σε δηλώσεις κατά της κυβερνητικής τροπολογίας για το ακαταδίωκτο επιστημόνων και πολιτικών στελεχών των επιτροπών διαχείρισης της πανδημίας, που προκαλούν αίσθηση, προχώρησε σήμερα (24/04), ο καθηγητής δημόσιας υγείας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Μέλος Επιτροπής: Είμαι αντίθετoς με το ακαταδίωκτο - Η κυβέρνηση ευθύνεται για τις αποφάσεις (video - ηχητικό)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Ειλικρινά δεν το καλοκαταλαβαίνω και αισθάνομαι ότι με θίγει κιόλας. Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο», δήλωσε, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τη θέση του από την τροπολογία της ντροπής, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τροπή στο θέμα που έχει προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Το μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, θεωρεί πως η τροπολογία για το ακαταδίωκτο αντί να προστατεύει, βάζει στο κάδρο των ευθυνών -για την κοινή γνώμη- τους επιστήμονες και κατηγόρησε ευθέως υπουργούς της κυβέρνησης για στοχοποίηση -«στην εκλογική τους πελατεία»- της επιστημονικής επιτροπής, που απλά γνωμοδοτεί, χωρίς να παίρνει αποφάσεις. 

«Η επιτροπή δεν αποφασίζει. Η επιτροπή λέει τη γνώμη της για κάποια μέτρα που προτείνονται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Έχει γίνει σύγχυση μεγάλη γύρω από αυτό, μέχρι και ακραίες εκφράσεις έχουν ακουστεί. Ακούστηκε από υπουργό "εγώ θέλω να ανοίξω αυτό και εκείνο, δεν μου έδωσε την άδεια η επιτροπή", υπονοώντας ότι η τελική απόφαση είναι της επιτροπής, πράγμα απολύτως λανθασμένο και θεσμικά και πραγματικά. Ο κάθε υπουργός μετέχει σε μία κυβέρνηση η οποία λαμβάνει την απόφαση. Εκεί είναι η ευθύνη. Με ενοχλεί βαθύτατα σε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση που περνά όλος ο κόσμος και η χώρα μας μεταξύ άλλων, να κυριαρχεί το πως θέλει να εμφανίζεται κανένας στην εκλογική του πελατεία»

Είναι σαφές πως ο κ. Παναγιωτόπουλος όχι μόνο -επί της ουσίας- επιβεβαιώνει με θάρρος, τα όσα αφήνουν να εννοηθεί τα πρακτικά της επιτροπής που διέρρευσαν πρόσφατα, αλλά επίσης "φωτογραφίζει" υπουργούς, όπως τον Άδωνη Γεωργιάδη, που μόλις χθές δήλωνε, σε τηλεοπτική του συνομιλία με εμπόρους: «άι σιχτίρ (με την επιτροπή) πια».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ