Μητσοτάκης: «Μου διάβαζε βιβλία γερμανίδα νταντά - Έκανα υπέρβαση και άρχισα να διαβάζω μόνος μου»

Συνέντευξη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητοτάκης, στον ΑΘΗΝΑ 9,84. Οι λεπτομέρειες της αφήγησής του για τα παιδικά του χρόνια και τα πρώτα του βιβλία, στην "εξορία" στο Παρίσι... εξηγούν τόσα πολλά.

Μητσοτάκης: «Μου διάβαζε βιβλία γερμανίδα νταντά - Έκανα υπέρβαση και άρχισα να διαβάζω μόνος μου»

Στην εκπομπή "Αθήνα το φελέκι σου" με τους Κώστα Μοστράτο και Φίλιππο Παππά, μίλησε το Σάββατο, 24 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη σχέση του με το βιβλίο.

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι πραγματικό και
 είναι η απάντηση του προέδρου της ΝΔ, στην ερώτηση του Κώστα Μοστράτου: «θέλετε να πάμε λίγο στα παιδικά σας χρόνια, στα πρώτα σας αναγνώσματα στην οικογενειακή βιβλιοθήκη, πώς ήταν;»

Κ. Μητσοτάκης: «Θυμάμαι ότι μικρός διάβαζα αρκετά βιβλία εφηβικών περιπετειών. Θυμάμαι την Enid Blyton, μία συγγραφέα την οποία μάλιστα διάβαζα τότε στα γερμανικά, καθώς είχα μία γερμανίδα νταντά η οποία μου τα διάβαζε. Και κάποια στιγμή έκανα τη μεγάλη υπέρβαση και κατάλαβα ότι δεν χρειαζόταν κανείς να μου διαβάζει, μπορούσα να διαβάζω μόνος μου».

Ας μην είμαστε κακοήθεις. Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον πρωθυπουργό μας για την «υπέρβαση».

ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΣΧΟΛΙΑ
Το 20/20 magazine σέβεται απόλυτα το δικαίωμα του αναγνώστη/ριας, να εκφράζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα τις απόψεις του/της στο πλαίσιο ενός ελεύθερου και κόσμιου διαλόγου. Παρόλα αυτά υπογραμμίζουμε ρητά ότι τα σχόλια των επισκεπτών του www.2020mag.gr, εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον χρήστη/ρια και μόνον αυτόν. Το www.2020mag.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια (απαγορεύονται επίσης τα σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλες ιστοσελίδες). Οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν ύβρεις, απρεπείς εκφράσεις ή θα προκαλούν, θα αποκλείονται.