Απίστευτη κυνικότητα Βορίδη: Θα γίνει «πολιτική αποτίμηση» των νεκρών (video)

Με τους νεκρούς να έχουν φτάσει σήμερα τους 10.087, ο Μάκης Βοριδης, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ σε μια απίστευτης κυνικότητας δήλωση, ανέφερε πως δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση με απόλυτους αριθμούς, αλλά θα γίνει «πολιτική αποτίμηση» των απωλειών μετά το τέλος της πανδημίας με συγκριτικά στοιχεία και στατιστικά.

Απίστευτη κυνικότητα Βορίδη: Θα γίνει «πολιτική αποτίμηση» των νεκρών (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Κανείς δεν πανηγυρίζει όταν έχει να αντιμετωπίσει τέτοιες δύσκολες περιστάσεις και συνθήκες. Κανείς δεν ξεχνά τις πολύ δύσκολες και ανθρώπινες ιστορίες, όμως όταν μιλάμε για πολιτική αποτίμηση προφανώς εισάγονται στατιστικά και συγκριτικά στοιχεία», είπε ο υπουργός Εσωτερικών στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Προφανώς ο κ. Βορίδης είναι και αυτός στην "γραμμή" υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης (με πρώτους τον πρωθυπουργό και τον Άδωνη Γεωργιάδη) που επαναλαμβάνουν συνεχώς και πανηγυρικά, πως η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από άλλες χώρες και πως γενικώς η κυβέρνηση έχει κάνει πετυχημένη διαχείριση της πανδημίας. 

Καλό θα ήταν επίσης να απαντήσει ο κ. Βορίδης, αν τα «στατιστικά στοιχεία» της «πολιτικής αποτίμησης» θα εμπεριέχουν τους 7 στους 10 θανάτους εκτός ΜΕΘ αλλά και την αύξηση των θανάτων που δεν σχετίζονται με κορωνοϊό.

Εμείς θα είμασε να εδώ να το θυμίσουμε πάντως, γιατί δεν πρόκειται για αριθμούς.

Σύμφωνα πάντως με τον έγκυρο ερευνητικό οργανισμό "Our World in Data" η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε θανάτους ανα εκατομμύριο πληθυσμού. π
Πιο πάνω, μέχρι στιγμής, ακόμα και από την Ινδία, την οποία σαρώνει τις τελευταίες ημέρες η πανδημία.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ