Ελληνοκαναδή βουλεύτρια: Ο Μητσοτάκης αντί για την επανάσταση μας μίλησε για την Eldorado (video)

Η 38χρονη ελληνοκαναδή, Νikki Ashton, (με καταγωγή της μητέρας της από τον Έβρο), είναι μέλος της βουλής των κοινοτήτων του Καναδά από το 2008.
Όπως δήμοσίευσε χθες η τοπική ιστοσελίδα evrosonline.gr , η Nikki Asthon σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, όντας καλεσμένη σε εκδήλωση με θέμα τις "επενδύσεις" εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, αποκάλυψε πως ο έλληνας πρωθυπουργός σε πρόσφατη διαδικτυακή ομιλία του σε εκπροσώπους της Βουλής των Κοινοτήτων του Kαναδά, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, «αντί να μιλήσει για την μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado».

Ελληνοκαναδή βουλεύτρια: Ο Μητσοτάκης αντί για την επανάσταση μας μίλησε για την Eldorado (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως είπε, στην τοποθέτησή της, ήταν η συμμετοχή της το Μάρτιο, σε εκδήλωση της Βουλής του Καναδά για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, όπου βασικοί ομιλητές ήταν, με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό

«Στην διαδικτυακή αυτή εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την μεγάλη γιορτή, για τον μεγάλο αγώνα της ανεξαρτησίας του Ελληνικού  Έθνους, μας μίλησε για την επένδυση της Eldorado και μας έκανε σαφές πως η Ελληνική Κυβέρνηση την υποστηρίζει, ξεκάθαρα», δήλωσε η ελληνοκαναδή βουλεύτρια.

Γεγονός που όντως επαληθεύεται αν κανείς παρακολουθήσει την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση. 

Αρχικά ακούμε τον Πρωθυπουργό να αναφέρεται στη φιλία και τους δεσμούς των δυο χωρών και των πολιτών τους. Επίσης κάνει αναφορά στους Έλληνες της διασποράς και αναλύει την ψήφο των αποδήμων που πλέον θα γίνει πράξη λόγω των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογία. 
αναφερόμενος στην επέτειο των 200 χρόνων είπε: «Δεν έχουμε μόνο ένα ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Καταφέραμε να  ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και να ανακτήσουμε πάλι την αυτοπεποίθηση μας. Όταν καταφέρουμε να βγούμε από την πανδημική κρίση η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της. Σε αυτόν τον τομέα βοηθούν οι επενδύσεις των Καναδών επενδυτών όπως της Eldorado, που πρόσφατα βοηθήσαμε και ξεμπλοκάραμε τα προβλήματα που υπήρχαν και υπογράψαμε μια νέα συμφωνία. Η Eldorado δίνει προοπτικές νέων θέσεων εργασίας και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις με επενδύσεις στη χώρα μας»

Όπως αναφέρει το evrosonline.gr, για τον Πρωθυπουργό σημασία έχει η ψήφος των αποδήμων όπου και θα τον βοηθήσουν να εκλεγεί σύμφωνα με όσα υπολογίζουν εδώ και καιρό στο επιτελείο του και δεύτερον, οι επενδύσεις, όπως της Eldorado, όσο καταστροφικές και αν είναι για το περιβάλλον, και κατ´επέκταση για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών.

δείτε το βίντεο με τις αποκαλύψεις της ελληνοκαναδής βουλευτριας, Nikki Ashton:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ