Σοκάρει η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη: «Πανδημία έχουμε, νεκροί υπάρχουν, τι να κάνουμε» (video)

Τους 10.179 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα  (27/04) ο ΕΟΔΥ. Την ίδια μέρα, το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άρχισε ήδη την «πολιτική αποτίμηση» που είχε προαναγγείλει χθες ο υπουργός Εσωτερικών (και ιδεολογικός συνοδοιπόρος του) Μάκης Βορίδης, χθες, πάλι στον ΣΚΑΙ.
Με μια δήλωση, που δεν θα έκανε ούτε ο πιο κυνικός μισάνθρωπος, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κατά τη διάρκεια ενός από τα γνωστά παραληρήματά του, είπε: «πανδημία έχουμε, νεκροί υπάρχουν, τι να κάνουμε».

Σοκάρει η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη: «Πανδημία έχουμε, νεκροί υπάρχουν, τι να κάνουμε» (video)

«Όποτε ξεκινάει η συζήτηση, σας το ορκίζομαι -απλά δεν μπορώ να το βγάλω στον αέρα επειδή αυτοί οι άνθρωποι (ποιοι;) δεν θέλουν να φαίνονται στην κάμερα- η κουβέντα πάντα ξεκινάει με “μπράβο στην Ελλάδα που τα πήγε τόσο καλά στην πανδημία» και συνέχισε, «Αυτό για το οποίο οι άλλοι μας το λένε “μπράβο μας”, εμείς θέλουμε να το λέμε μιζέρια και αποτυχία… είμαστε 22οι στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία.

Συνεχίζοντας -με εμφανή εκνευρισμό- ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε το αδιανόητο, για οποιονδήποτε υπουργό, οποιασήποτε χώρας του κόσμου: «πανδημία έχουμε, νεκροί υπάρχουν, τι να κάνουμε», την ώρα που ακόμα και η παρουσιάστρια της εκπομπής που του προέτρεπε «ναι, ας μη μιλάμε για επιτυχία κύριε Γεωργιάδη».

«Όταν μιλάει η αντιπολίτευση για αποτυχία, θα πρέπει να τεκμηριώνει την αποτυχία της διαχείρισης πάνω σε κάποια στοιχεία», συνέχισε απτόητος ο υπουργός Ανάπτυξης.
Όταν ο δημοσιογράφος Νίκος Σβέρκος, του επισήμανε αυτό που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, ότι δηλαδή «είμαστε 4οι στην Ευρώπη στον δείκτη θνησιμότητας ανά κρούσμα. Εκεί είναι η αποτυχία, έχουμε 3% θνησιμότητα. Εκεί είναι η τεράστια αποτυχία», ο Αδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε με ένα τεράστιο άλμα λογικής να αποδώσει στην τοποθέτηση του δημοσιογράφου, επίθεση στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και εν συνόλω στο ΕΣΥ.
«Αυτό δηλαδή, με κάποιο τρόπο κατηγορείτε δηλαδή τους γιατρούς και το Εθνικό Σύστημα Υγείας; ... Εγώ αυτή την κατηγορία που εκτοξεύσατε δεν τη δέχομαι. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν δώσει τιτάνια μάχη και είναι ντροπή να τους κατηγορείτε έτσι», είπε επί λέξει ο Άδωνις Γεωργιάδης και παρά την επισήμανση της παρουσιάστριας που παραδέχτηκε ότι «καλά, δεν είπε τώρα αυτό ο Νίκος κύριε Γεωργιάδη», συνέχισε (λες και απευθυνόταν σε 6χρονα παιδάκια) τη διαστρέβλωση της τοποθέτησης του δημοσιογράφου: «Δεν θέλω να βγαίνετε στην τηλεόραση και να κατηγορείτε με αυτό τον τρόπο τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Όταν λέτε για τον δείκτη θνησιμότητας αυτούς κατηγορείτε», είπε προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Νίκου Σβέρκου. «Ποιος κατηγόρησε κύριε Γεωργιάδη τώρα, αν είναι δυνατόν, δεν κατηγόρησε κανένας (τους γιατρούς) για το 3% θνησιμότητα».
«Όταν λέτε για τον δεικτη θνησιμότητας, αυτούς κατηγορείτε», συνέχισε, χωρίς ντροπή, ο πολιτικός που για τις απολύσεις στο ΕΣΥ το 2013, όταν ήταν υπουργός Υγείας, είχε πει για τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα στο ΕΣΥ: «Σας παρακαλώ να μην το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές θα είναι δικές μου αποφάσεις. Μη μου παίρνει τη δόξα η τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν. Γιατί το κάνω; Γιατί είναι σωστό και πρέπει να μάθουμε στη χώρα μας να κάνουμε το σωστό, χωρίς τον μπαμπούλα της τρόικας»

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ