Ο Πούμπουρας λέει χωρίς να ντρέπεται αυτά που σκέφτονται Μητσοτάκης - Χατζηδάκης (video)

Μα, θα πείτε, είναι δυνατόν να μπαίνουμε στο 2020mag.gr και να διαβάζουμε για τον Σάββα τον Πούμπουρα και μάλιστα στα POLITICS
Και όμως, αυτά που είπε ο παρουσιαστής (ή κάτι τέτοιο), με αφορμή την πρωτοβουλία του "Ημέρες Καριέρας", για την "καταπολέμηση της ανεργίας" έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν μάλιστα τυγχάνει να συμπίπτουν με μια άνευ προηγουμένου οικονομική και υγειονομική κρίση, την οποία η παρούσα κυβέρνηση εκμεταλλεύεται ώστε να περνάει νομοσχέδια που καταργούν εργασιακά κεκτημένα πολλών δεκαετιών.

Ο Πούμπουρας λέει χωρίς να ντρέπεται αυτά που σκέφτονται Μητσοτάκης - Χατζηδάκης (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, ο παρουσιαστής είπε μεταξύ άλλων, γεμάτος οργή για τους νέους που "αν θέλουν μπορούν να βρουν δουλειά":

«Μέχρι να ξεφουρνίσω το ψωμί και να ξεπαγώσουν οι μπριζόλες, πάμε ένα live λίγο να μιλήσουμε για κάποια συμπεράσματα που έβγαλα από τις "Ημέρες Καριέρας". Αρχικά κατάλαβα ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη προσφορά εργασίας, όποιος θέλει να βγάλει χρήματα για να στηρίξει την οικογένειά του ή να πάει τις διακοπές του ή να βγάλει το χαρτζιλίκι του, υπάρχει προσφορά για εργασία εκεί έξω, άφθονη. Όταν ξεκίνησα και εγώ δεν είχα ούτε βιογραφικό, ούτε πτυχίο. Πήγα με θράσος και ζήτησα δουλειά.
Να σας πω λοιπόν πως ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Καποιος δηλαδή μου στέλνει μήνυμα και μου λέει "είμαι τρομαχτικά απελπισμένος, δεν έχω δουλειά για τους τελευταίους 4-5-6-7-8-10 μήνες, αυτός ο φίλος λοιπόν που έχει τόσο καιρό άνεργος, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό σε μία εταιρεία. Ολοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι "α, με θέλουν για δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν". Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία,
 από τον κύκλο που θα διευρύνετε, από το να δείτε πώς δουλεύει μια εταιρεία, από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μέσα μπορεί να βρεθεί μια άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να περιμένεις ουρανοκατέβατα λεφτά ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία;». 

Συνεχίζοντας, με ακόμα πιο ειρωνικό ύφος (πρέπει να δείτε παρακάτω το βίντεο για να καταλάβετε) για τους ανθρώπους που ψάχνουν εργασία, ο Σάββας Πούμπουρας είπε: «Δηλαδή όλοι με τον τσακωμό και "θέλουνε να μας φάνε, και μας θέλουνε να μας εκμεταλλευτούν, δωρεάν εργασία...". Σώπα ρε μάγκες! Πήγαινε δες. Άμα σε θέλει να σε εκμεταλλευτεί, σήκω και φύγε. Τι σ' έχει; αλυσοδεμένο

Τουλάχιστον ο Σάββας Πούμπουρας είπε ευθαρσώς αυτά που μπορεί να σκεφτεί, χωρίς να ντρέπεται και χωρίς εξωραϊσμό, όπως κάνουν για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κωστής Χατζιδάκις, οι οποίοι -για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι- και τις ίδιες ιδέες έχουν και έχουν δουλέψει πολύ λιγότερο στη ζωή τους από τον Πούμπουρα.

Το ακόμα πιο δυστυχές είναι ότι υπάρχουν Μέσα, που υποτίθεται πως απευθύνονται στους νέους (και έχουν συμβάλλει ενεργά εδώ και χρόνια στην απο-πολιτικοποίησή τους) που "ενθουσιάστηκαν" με το βίντεο του Σάββα Πούμπουρα.
Να, για παράδειγμα, η στήλη "Μικροπράγματα" στη LIFO, όπου ο σχετικός "διαπαιδαγωγικός" τίτλος ήταν "Ο Σάββας Πούμπουρας δεν χάιδεψε τα αυτιά των 20χρονων. Αντιθέτως". Αφήνοντας να εννοηθεί μάλιστα πως οι πιο πολλοί τον αποθέωσαν για αυτά που είπε... «μέχρι να ξεπαγώσουν οι μπριζόλες».

Μιας και η Lifo στο θέμα της αναδημοσίευσε μόνο ένα tweet, ας πάρουμε μια γεύση από την "αποθέωση" του παρουσιαστή, που τρεντάρει στο twitter.

ψ
Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ