Χατζηδάκης: Κάποιοι κλάδοι πρέπει να δουλεύουν και Κυριακή (video)

Όσο και αν προσπαθούν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να εξωραΐσουν το, "θατσερικής" προέλευσης, σχέδιο νόμου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, η αλήθεια και τα "ψιλά γράμματα" δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε καν από τους ίδιους τους εμπνευστές της καταστροφής. 

Χατζηδάκης: Κάποιοι κλάδοι πρέπει να δουλεύουν και Κυριακή (video)

Μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ, ο ηθικός αυτουργός του νομοσχεδίου – ταφόπλακα, Κωστής Χατζηδάκης, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο με εργασία… και τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, όταν πάνω στη ροή της συζήτησης, ένας εκ των παρουσιαστών αναρβτήθηκε με αυτά που έλεγε ο υπουργός Εργασίας και ρώτησε «Άρα είναι φιλεργατικό το νομοσχέδιο, λέτε;»

Ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε: «Είναι ένα νομοσχέδιο που από τη μια πλευρά δίνει ευκαιρίες στον εργαζόμενο, από την άλλη δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια παραγωγική Ελλάδα. Την ίδια στιγμή που διευρύνονται τα δικαιώματα του εργαζόμενου, προβλέπουμε -και αυτό είναι προς όφελος συνολικά της οικονομίας- πως σε ορισμένους κλάδους που σήμερα απαγορεύεται, όπως είναι τα logistics και οι φαρμακοβιομηχανίες, μπορεί να υπάρχει λειτουργία και τις Κυριακές, με αυξημένη φυσικά πληρωμή κατά 75%, γιατί θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική.
Δεν μπορεί να θέλουμε τον Πειραιά το πρώτο λιμάνι στην Ευρώπη και να είναι τα logistics κλειστά. Το ίδιο ισχύει για την πληροφορική, για τα data center. Προσπαθούμε να βάλουμε μια ισορροπία για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και στην προστασία των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ
ΠΡΟΒΟΛΗ